[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 8، شماره 4 - ( زمستان 1396 ) ::
جلد 8 شماره 4 صفحات 404-399 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثر تجویز خوراکی فلفل قرمز بر آلزایمر موش‌های صحرایی نر بالغ
مسعود افشاری ، علی خواجوی ، منصور کشاورز ، محسن پرویز*
چکیده:   (6861 مشاهده)
سابقه و هدف: آلزایمر یک بیماری نورودژنراتیو است که مشخصۀ آن کاهش حافظه و عملکردهای شناختی است. کتاب‌های نگارش شده در زمینۀ طب سنتی یکی از درمان‌های مؤثر برای فراموشی را فلفل قرمز ذکر کرده‌اند و در نسخه‌های متعدد طب اسلامی از فلفل قرمز برای درمان فساد ذکر (فراموشی) نام برده شده است. هدف از این مطالعه، تعیین اثر فلفل قرمز بر میزان استیل‌کولین استراز و دانسیتۀ نورونی هیپوکمپ موش‌های صحرایی مبتلا به دمانس (به‌عنوان عوامل مؤثر بر بیماری) است.
مواد و روش‌ها: در این مطالعه، ابتدا دوز مناسب فلفل قرمز به دست آمد و سپس ۲۱ رأس موش صحرایی نر نژاد ویستار در سه گروه ۷ تایی قرار گرفتند که عبارت است از: Sham، آلزایمر-رژیم معمولی و آلزایمر-رژیم فلفل. مدل آلزایمر با استفاده از جراحی استریوتاکس و تزریق استرپتوزوسین القا شد و پس از دریافت رژیم غذایی به مدت سه هفته، میزان استیل‌کولین استراز و دانسیتۀ نورونی بافت هیپوکمپ در نواحی CA۱، CA۲ و CA۳ بررسی شد.
یافته‌ها‌: میزان استیل‌کولین استراز هیپوکمپ در گروه آلزایمر-رژیم فلفل نسبت به گروه آلزایمر-رژیم معمولی کاهش معنی‌‌داری (p<۰.۰۵) نشان داد و دانسیتۀ نورونی گروه آلزایمر-رژیم فلفل نسبت به گروه آلزایمر-رژیم معمولی در نواحی CA۱ (p<۰.۰۵CA۲ (p<۰.۰۱) و CA۳ (p<۰.۰۱) افزایش داشت.
نتیجه‌گیری: نتایج به دست آمده نشان دادند که مصرف رژیم غذایی حاوی ده درصد فلفل قرمز توانست اختلال حافظه را در موش‌های نر مدل آلزایمر از طریق کاهش میزان استیل‌کولین استراز و افزایش دانسیتۀ نورونی اصلاح کند.
 
واژه‌های کلیدی: بیماری آلزایمر، فلفل قرمز، دانسیته نورونی، استیل‌کولین استراز
متن کامل [PDF 216 kb]   (1781 دریافت)    
نوع مطالعه: اصيل پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1396/4/20 | پذیرش: 1396/8/16
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Afshari M, Khajavi A, Keshavarz M, Parviz M. The effect of red pepper on Alzheimer's disease in adult male rats. jiitm 2018; 8 (4) :399-404
URL: http://jiitm.ir/article-1-915-fa.html

افشاری مسعود، خواجوی علی، کشاورز منصور، پرویز محسن. بررسی اثر تجویز خوراکی فلفل قرمز بر آلزایمر موش‌های صحرایی نر بالغ. مجله طب سنتي اسلام وايران. 1396; 8 (4) :399-404

URL: http://jiitm.ir/article-1-915-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 8، شماره 4 - ( زمستان 1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله طب سنتی اسلام و ایران Journal of Islamic and Iranian Traditional Medicine

Creative Commons License
This Journal is licensed under a Attribution-NonCommercial 4.0 International License

Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4645