[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 8، شماره 4 - ( زمستان 1396 ) ::
جلد 8 شماره 4 صفحات 399-404 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثر تجویز خوراکی فلفل قرمز بر آلزایمر موش‌های صحرایی نر بالغ
مسعود افشاری، علی خواجوی، منصور کشاورز، محسن پرویز*
چکیده:   (1942 مشاهده)
سابقه و هدف: آلزایمر یک بیماری نورودژنراتیو است که مشخصه آن کاهش حافظه و عملکردهای شناختی است. کتاب­های نگارش شده در زمینه طب سنتی یکی از درمان­های موثر برای فراموشی را فلفل قرمز ذکر کرده­اند و در نسخه­های متعدد طب اسلامی از فلفل قرمز برای درمان فساد ذکر (فراموشی) نام برده می­شود. هدف از این مطالعه، تعیین اثر فلفل قرمز بر میزان استیل کولین استراز و دانسیته نورونی هیپوکمپ موش­های صحرایی مبتلا به دمانس (به عنوان عوامل موثر بر بیماری) می­باشد.
مواد و روش‌ها: در این مطالعه، ابتدا دوز مناسب فلفل قرمز بدست آمد و سپس 21 راس موش صحرایی نر نژاد ویستار در سه گروه 7تایی قرار گرفتند که عبارت است از: Sham، آلزایمر-رژیم معمولی و آلزایمر-رژیم فلفل. مدل آلزایمر با استفاده از جراحی استریوتاکس و تزریق استرپتوزوسین القا شد و پس از دریافت رژیم غذایی به مدت سه هفته، میزان استیل کولین استراز و دانسیته نورونی بافت هیپوکمپ در نواحی CA1، CA2 و CA3 بررسی شد.
یافته­ها: میزان استیل کولین استراز هیپوکمپ در گروه آلزایمر-رژیم فلفل نسبت به گروه آلزایمر-رژیم معمولی کاهش معنی داری (p<0.05) نشان داد و دانسیته نورونی گروه آلزایمر-رژیم فلفل نسبت به گروه آلزایمر-رژیم معولی در نواحی CA1(p<0.05CA2(p<0.01) و CA3(p<0.01)افزایش داشت.
نتیجه گیری: نتایج بدست آمده نشان دادند که مصرف رژیم غذایی حاوی ده درصد فلفل قرمز توانست اختلال حافظه را در موش­های نر مدل آلزایمر از طریق کاهش میزان استیل کولین استراز و افزایش دانسیته نورونی اصلاح نماید.
واژه‌های کلیدی: بیماری آلزایمر، فلفل قرمز، دانسیته نورونی، استیل کولین استراز
متن کامل [PDF 186 kb]   (251 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: ۱۳۹۶/۱۲/۲۸ | پذیرش: ۱۳۹۶/۱۲/۲۸ | انتشار: ۱۳۹۶/۱۲/۲۸
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Afshari M, Khajavi A, Keshavarz M, Parviz M. The effect of red pepper on Alzheimer's disease in adult male rats. jiitm. 2018; 8 (4) :399-404
URL: http://jiitm.ir/article-1-915-fa.html

افشاری مسعود، خواجوی علی، کشاورز منصور، پرویز محسن. بررسی اثر تجویز خوراکی فلفل قرمز بر آلزایمر موش‌های صحرایی نر بالغ. مجله طب سنتي اسلام وايران. 1396; 8 (4) :399-404

URL: http://jiitm.ir/article-1-915-fa.html



دوره 8، شماره 4 - ( زمستان 1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله طب سنتی اسلام و ایران Journal of Islamic and Iranian Traditional Medicine
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3796