بررسی خواص تغذیه ای و درمانی خرما در قرآن، احادیت، طب سنتی و طب نوین
|
میرحسن موسوی* ، نسیم شاویسی ، سید امین خطیبی  |
|
|
چکیده: (6864 مشاهده) |
سابقه و هدف: خرما (Phoenix dactylifera)، یکی از مهمترین منابع تغذیهای در کشورهای جنوب غرب آسیا و شمال آفریقا بوده است. ایران نیز بعد از مصر دومین کشور تولید کننده خرما در جهان است. با گسترش و پیشرفت علم در حوزههای مختلف، بعضی از فواید و خواص طبی و تغذیهای خرما تأیید شده است. با مطالعۀ قرآن، روایات و احادیث امامان معصوم (ع) درمییابیم که به بسیاری از این خواص و خواص دیگر اشاره شده است. لذا بهمنظور تعیین خواص تغذیهای و درمانی خرما در قرآن، احادیث و طب سنتی و نیز در طب نوین این مقاله تنظیم شده است.
مواد و روشها: تحقیق حاضر به روش مطالعۀ مروری در مورد خواص طبی خرما از منظر قرآن کریم، احادیث و منابع طب سنتی و همچنین تحقیقات علمی انجامگرفته در طی سالهای ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۶ و در کل بر روی ۶۸ منبع واجد شرایط انجام گرفت.
یافتهها و نتیجهگیری: علاوه بر توصیههای قرآن و تأکید پیامبر و ائمۀ معصوم (ع) و علوم سنتی نسبت به مصرف خرما، نتایج مطالعات اخیر نیز نشان میدهد که خرما در درمان بسیاری از بیماریها نظیر بیماریهای قلبی - عروقی، عفونی، دیابت، ناباروری، زخم معده، سرطان، پارکینسون و آلزایمر میتواند مؤثر واقع شود. همچنین خرما دارای اثرات ضد التهابی، ضد میکروبی و آنتیاکسیدانی است. یافتههای این مطالعه میتواند گامی مؤثر در جهت تأئید جنبههای علمی قرآن و احادیث ائمه (ع) بهویژه در مورد میوههایی نظیر خرما باشد.
|
|
واژههای کلیدی: خرما، قرآن، حدیث، طب، بیماری. |
|
متن کامل [PDF 305 kb]
(4519 دریافت)
|
نوع مطالعه: اصيل پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1394/11/28 | پذیرش: 1395/9/18
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|