| بررسی خواص تغذیه ای و درمانی خرما در قرآن، احادیت، طب سنتی و طب نوین | 
								
								  | میرحسن موسوی*    ،    نسیم شاویسی    ،    سید امین خطیبی    | 
								
								  |  | 
								
								  |  | 
                                
								  | چکیده:       (7372 مشاهده) | 
								
								  | سابقه و هدف: خرما (Phoenix dactylifera)، یکی از مهمترین منابع تغذیهای در کشورهای جنوب غرب آسیا و شمال آفریقا بوده است. ایران نیز بعد از مصر دومین کشور تولید کننده خرما در جهان است. با گسترش و پیشرفت علم در حوزههای مختلف، بعضی از فواید و خواص طبی و تغذیهای خرما تأیید شده است. با مطالعۀ قرآن، روایات و احادیث امامان معصوم (ع) درمییابیم که به بسیاری از این خواص و خواص دیگر اشاره شده است. لذا بهمنظور تعیین خواص تغذیهای و درمانی خرما در قرآن، احادیث و طب سنتی و نیز در طب نوین این مقاله تنظیم شده است. مواد و روشها: تحقیق حاضر به روش مطالعۀ مروری در مورد خواص طبی خرما از منظر قرآن کریم، احادیث و منابع طب سنتی و همچنین تحقیقات علمی انجامگرفته در طی سالهای ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۶ و در کل بر روی ۶۸ منبع واجد شرایط انجام گرفت.
 یافتهها و نتیجهگیری: علاوه بر توصیههای قرآن و تأکید پیامبر و ائمۀ معصوم (ع) و علوم سنتی نسبت به مصرف خرما، نتایج مطالعات اخیر نیز نشان میدهد که خرما در درمان بسیاری از بیماریها نظیر بیماریهای قلبی - عروقی، عفونی، دیابت، ناباروری، زخم معده، سرطان، پارکینسون و آلزایمر میتواند مؤثر واقع شود. همچنین خرما دارای اثرات ضد التهابی، ضد میکروبی و آنتیاکسیدانی است. یافتههای این مطالعه میتواند گامی مؤثر در جهت تأئید جنبههای علمی قرآن و احادیث ائمه (ع) بهویژه در مورد میوههایی نظیر خرما باشد.
 
 | 
								
								  |  | 
								
								  | واژههای کلیدی:  خرما، قرآن، حدیث، طب، بیماری. | 
								
								  |  | 
								
								  | متن کامل  [PDF 305 kb] 
                                    
                                     
                                     
                                    
									  
                                       (4936 دریافت) | 
								
								  | نوع مطالعه:  اصيل پژوهشي |
                                  موضوع مقاله: 
                                  تخصصي دریافت: 1394/11/28 | پذیرش: 1395/9/18
 | 
                                
                                  
                                    |  | 
								
								  |  | 
								
								  |  | 
								
								  |  | 
								
								  | ارسال نظر درباره این مقاله | 
                                
                                |  | 
								
								  |  |