[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 8، شماره 3 - ( پاييز 1396 ) ::
جلد 8 شماره 3 صفحات 308-297 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی خواص تغذیه ای و درمانی خرما در قرآن، احادیت، طب سنتی و طب نوین
میرحسن موسوی* ، نسیم شاویسی ، سید امین خطیبی
چکیده:   (6277 مشاهده)
سابقه و هدف: خرما (Phoenix dactylifera)، یکی از مهم‌ترین منابع تغذیه‌ای در کشورهای جنوب غرب آسیا و شمال آفریقا بوده است. ایران نیز بعد از مصر دومین کشور تولید‌‌‌ کننده خرما در جهان است. با گسترش و پیشرفت علم در حوزه‌های مختلف، بعضی از فواید و خواص طبی و تغذیه‌ای خرما تأیید شده است. با مطالعۀ قرآن، روایات و احادیث امامان معصوم (ع) درمی‌یابیم که به بسیاری از این خواص و خواص دیگر اشاره شده است. لذا به‌منظور تعیین خواص تغذیه‌ای و درمانی خرما در قرآن، احادیث و طب سنتی و نیز در طب نوین این مقاله تنظیم شده است.
مواد و روش‌ها: تحقیق حاضر به روش مطالعۀ مروری در مورد خواص طبی خرما از منظر قرآن کریم، احادیث و منابع طب سنتی و همچنین تحقیقات علمی انجام‌گرفته در طی سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۶ و در کل بر روی ۶۸ منبع واجد شرایط انجام گرفت.
یافته‌ها و نتیجه‌گیری: علاوه بر توصیه‌های قرآن و تأکید پیامبر و ائمۀ معصوم (ع) و علوم سنتی نسبت به مصرف خرما، نتایج مطالعات اخیر نیز نشان می‏دهد که خرما در درمان بسیاری از بیماری‌ها نظیر بیماری‌های قلبی - عروقی، عفونی، دیابت، ناباروری، زخم معده، سرطان، پارکینسون و آلزایمر می‌تواند مؤثر واقع شود. همچنین خرما دارای اثرات ضد التهابی، ضد میکروبی و آنتی‌اکسیدانی است. یافته‌های این مطالعه می‌تواند گامی مؤثر در جهت تأئید جنبه‌های علمی قرآن و احادیث ائمه (ع) به‌ویژه در مورد میوه‌هایی نظیر خرما باشد.
 
واژه‌های کلیدی: خرما، قرآن، حدیث، طب، بیماری.
متن کامل [PDF 305 kb]   (3777 دریافت)    
نوع مطالعه: اصيل پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1394/11/28 | پذیرش: 1395/9/18
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Moosavy H, Shavisi N, Khatibi S A. Survey of Nutritional and Remedial Properties of Date palm in Quran, hadiths, Traditional and Modern Medicine. jiitm 2017; 8 (3) :297-308
URL: http://jiitm.ir/article-1-903-fa.html

موسوی میرحسن، شاویسی نسیم، خطیبی سید امین. بررسی خواص تغذیه ای و درمانی خرما در قرآن، احادیت، طب سنتی و طب نوین. مجله طب سنتي اسلام وايران. 1396; 8 (3) :297-308

URL: http://jiitm.ir/article-1-903-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 8، شماره 3 - ( پاييز 1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله طب سنتی اسلام و ایران Journal of Islamic and Iranian Traditional Medicine

Creative Commons License
This Journal is licensed under a Attribution-NonCommercial 4.0 International License

Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4642