تاثیر مصرف پوسته داخلی گردو بر تری گلیسرید و لیپوپروتئین با دانسیته ی بالا در افراد دارای تری گلیسرید بالای خون
|
زهرا وحدت شریعت پناهی*، شاهین شهبازی |
|
|
چکیده: (19064 مشاهده) |
سابقه و هدف: این مطالعه با هدف بررسی اثر پوسته داخلی گردو بر تری گلیسرید و لیپوپروتئین با دانسیته بالای سرم انجام شده است.
مواد و روشها: ۸۰ نفر از بیمارانی که دارای تری گلیسرید خون مساوی و بالاتر از ۲۰۰mg/dL و کمتر از۵۰۰mg/dL بودند، در این مطالعه تداخلی تصادفی دوسوکور با گروه شاهد شرکت کردند. پس از جور شدن شرکت کنندگان از نظر جنس، آنان به دو گروه ۴۰ نفره شاهد و مورد به طور تصادفی تقسیم شدند. گروه مورد، کپسولهای حاوی ۳۰۰ میلی گرم پوستهی خشک شدهی قسمت داخلی گردو که معادل پوستهی یک گردوی کامل است و گروه شاهد کپسول های حاوی ۳۰۰ میلی گرم نشاسته را به عنوان دارونما به مدت شش هفته دریافت کردند. قبل و پس از مطالعه، پس از ۱۲ ساعت ناشتایی، غلظتتری گلیسرید، LDL ،HDL وnon–HDL Cholesterol سرم اندازه گیری شد. در این مطالعه به منظور بررسی رژیم غذایی و دریافت انرژی، کربوهیدرات، پروتئین، فیبر، کل چربی، اسیدهای چرب اشباع (SFA) ، اسیدهای چرب غیر اشباع مونو (MUFA)، اسیدهای چرب غیر اشباع چندگانه (PUFA) و کلسترول، پرسشنامه یاد آمد ۲۴ ساعته خوراک، سه مرتبه در مدت مطالعه، در روزهای غیر تعطیل، از طریق مصاحبه برای کلیه شرکت کنندگان تکمیل گردید.
یافتهها: در گروه دریافتکنندهی پوسته گردو، میزان تری گلیسرید سرم به میزان ۱۸% به شکل معنی داری کاهش یافت (۰/۰۱>P). همچنین افزایش معنی داری در میزان HDL- کلسترول به میزان ۱۰% در این گروه دیده شد (۰/۰۲=P). تفاوتی در میزان سایر شاخص ها در دو گروه دیده نشد.
نتیجهگیری: استفاده از پوست داخلی گردو در افراد مبتلا به هیپرتری گلیسیریدمیا، ممکن است بتواند از میزان تری گلیسرید خون کاسته و لیپوپروتئین با دانسیته بالا را افزایش دهد. . |
|
واژههای کلیدی: تری گلیسرید، گردو، لیپوپروتئین با دانسیته بالا، طب سنتی |
|
متن کامل [PDF 159 kb]
(58580 دریافت)
|
نوع مطالعه: اصيل پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1392/5/26 | پذیرش: 1392/6/25
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|