سابقه و هدف: این مطالعه با هدف بررسی اثر پوسته داخلی گردو بر تری گلیسرید و لیپوپروتئین با دانسیته بالای سرم انجام شده است. مواد و روشها: 80 نفر از بیمارانی که دارای تری گلیسرید خون مساوی و بالاتر از mg/dL200 و کمتر ازmg/dL 500 بودند، در این مطالعه تداخلی تصادفی دوسوکور با گروه شاهد شرکت کردند.. پس از جور شدن شرکت کنندگان از نظر جنس، آنان به دوگروه 40 نفره شاهد و مورد به طور تصادفی تقسیم شدند. گروه مورد، کپسول های حاوی 300 میلی گرم پوسته ی خشک شده ی قسمت داخلی گردو که معادل پوسته ی یک گردوی کامل است و گروه شاهد کپسول های حاوی 300 میلی گرم نشاسته را به عنوان دارونما به مدت شش هفته دریافت کردند. قبل و پس از مطالعه، پس از 12 ساعت ناشتایی، غلظت تری گلیسرید، LDL ،HDL وnon–HDL Cholesterol سرم اندازه گیری شد. در این مطالعه به منظور بررسی رژیم غذایی و دریافت انرژی، کربوهیدرات، پروتئین، فیبر، کل چربی، اسیدهای چرب اشباع) (SFA، اسیدهای چرب غیر اشباع مونو (MUFA)، اسیدهای چرب غیر اشباع چندگانه (PUFA) و کلسترول، پرسشنامه یادآمد 24 ساعته خوراک، سه مرتبه در مدت مطالعه، در روزهای غیر تعطیل، از طریق مصاحبه برای کلیه شرکت کنندگان تکمیل گردید. یافتهها: در گروه دریافتکنندهی پوسته گردو، میزان تری گلیسرید سرم به میزان 18% به شکل معنی داری کاهش یافت )01/0(P<. همچنین افزایش معنی داری در میزان HDL- کلسترول به میزان 10% در این گروه دیده شد (02/0(P=. تفاوتی در میزان سایر شاخص ها در دو گروه دیده نشد. نتیجهگیری: استفاده از پوست داخلی گردو در افراد مبتلا به هیپرتری گلیسیریدمیا، ممکن است بتواند از میزان تری گلیسرید خون کاسته و لیپوپروتئین با دانسیته بالا را افزایش دهد. .
Vahdat Shariatpanahi Z, Shahbaazi S. Effects of Inner Part of Walnut on Serum Triglyceride and HDL Cholesterol Level in Hypertriglyceridemic Subjects. jiitm. 2013; 4 (2) :97-103 URL: http://jiitm.ir/article-1-272-fa.html
وحدت شریعت پناهی زهرا، شهبازی شاهین. تاثیر مصرف پوسته داخلی گردو بر تری گلیسرید و لیپوپروتئین با دانسیته ی بالا در افراد دارای تری گلیسرید بالای خون. مجله طب سنتي اسلام وايران. 1392; 4 (2) :97-103