سابقه و هدف: این مطالعه با هدف بررسی اثر پوسته داخلی گردو بر تری گلیسرید و لیپوپروتئین با دانسیته بالای سرم انجام شده است. مواد و روشها: ۸۰ نفر از بیمارانی که دارای تری گلیسرید خون مساوی و بالاتر از ۲۰۰mg/dL و کمتر از۵۰۰mg/dL بودند، در این مطالعه تداخلی تصادفی دوسوکور با گروه شاهد شرکت کردند. پس از جور شدن شرکت کنندگان از نظر جنس، آنان به دو گروه ۴۰ نفره شاهد و مورد به طور تصادفی تقسیم شدند. گروه مورد، کپسولهای حاوی ۳۰۰ میلی گرم پوستهی خشک شدهی قسمت داخلی گردو که معادل پوستهی یک گردوی کامل است و گروه شاهد کپسول های حاوی ۳۰۰ میلی گرم نشاسته را به عنوان دارونما به مدت شش هفته دریافت کردند. قبل و پس از مطالعه، پس از ۱۲ ساعت ناشتایی، غلظتتری گلیسرید، LDL ،HDL وnon–HDL Cholesterol سرم اندازه گیری شد. در این مطالعه به منظور بررسی رژیم غذایی و دریافت انرژی، کربوهیدرات، پروتئین، فیبر، کل چربی، اسیدهای چرب اشباع (SFA) ، اسیدهای چرب غیر اشباع مونو (MUFA)، اسیدهای چرب غیر اشباع چندگانه (PUFA) و کلسترول، پرسشنامه یاد آمد ۲۴ ساعته خوراک، سه مرتبه در مدت مطالعه، در روزهای غیر تعطیل، از طریق مصاحبه برای کلیه شرکت کنندگان تکمیل گردید. یافتهها: در گروه دریافتکنندهی پوسته گردو، میزان تری گلیسرید سرم به میزان ۱۸% به شکل معنی داری کاهش یافت (۰/۰۱>P). همچنین افزایش معنی داری در میزان HDL- کلسترول به میزان ۱۰% در این گروه دیده شد (۰/۰۲=P). تفاوتی در میزان سایر شاخص ها در دو گروه دیده نشد. نتیجهگیری: استفاده از پوست داخلی گردو در افراد مبتلا به هیپرتری گلیسیریدمیا، ممکن است بتواند از میزان تری گلیسرید خون کاسته و لیپوپروتئین با دانسیته بالا را افزایش دهد. .
Vahdat Shariatpanahi Z, Shahbaazi S. Effects of Inner Part of Walnut on Serum Triglyceride and HDL Cholesterol Level in Hypertriglyceridemic Subjects. jiitm 2013; 4 (2) :97-103 URL: http://jiitm.ir/article-1-272-fa.html
وحدت شریعت پناهی زهرا، شهبازی شاهین. تاثیر مصرف پوسته داخلی گردو بر تری گلیسرید و لیپوپروتئین با دانسیته ی بالا در افراد دارای تری گلیسرید بالای خون. مجله طب سنتي اسلام وايران. 1392; 4 (2) :97-103