[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 4، شماره 2 - ( تابستان 1392 ) ::
جلد 4 شماره 2 صفحات 103-97 برگشت به فهرست نسخه ها
تاثیر مصرف پوسته داخلی گردو بر تری گلیسرید و لیپوپروتئین با دانسیته ی بالا در افراد دارای تری گلیسرید بالای خون
زهرا وحدت شریعت پناهی* ، شاهین شهبازی
چکیده:   (20300 مشاهده)

سابقه و هدف: این مطالعه با هدف بررسی اثر پوسته داخلی گردو بر تری گلیسرید و لیپوپروتئین با دانسیته بالای سرم انجام شده است.
مواد و روش‌ها: ۸۰ نفر از بیمارانی که دارای تری گلیسرید خون مساوی و بالاتر از ۲۰۰mg/dL و کمتر از۵۰۰mg/dL بودند، در این مطالعه تداخلی تصادفی دوسوکور با گروه شاهد شرکت کردند. پس از جور شدن شرکت کنندگان از نظر جنس، آنان به دو گروه ۴۰ نفره شاهد و مورد به طور تصادفی تقسیم شدند. گروه مورد، کپسول‌های حاوی ۳۰۰ میلی گرم پوسته‌ی خشک شده‌ی قسمت داخلی گردو که معادل پوسته‌ی یک گردوی کامل است و گروه شاهد کپسول های حاوی ۳۰۰ میلی گرم نشاسته را به عنوان دارونما به مدت شش هفته دریافت کردند. قبل و پس از مطالعه، پس از ۱۲ ساعت ناشتایی، غلظت‌تری گلیسرید، LDL ،HDL وnon–HDL Cholesterol سرم اندازه گیری شد. در این مطالعه به منظور بررسی رژیم غذایی و دریافت انرژی، کربوهیدرات، پروتئین، فیبر، کل چربی، اسیدهای چرب اشباع (SFA) ، اسیدهای چرب غیر اشباع مونو (MUFA)، اسیدهای چرب غیر اشباع چندگانه (PUFA) و کلسترول، پرسش‌نامه یاد آمد ۲۴ ساعته خوراک، سه مرتبه در مدت مطالعه، در روزهای غیر تعطیل، از طریق مصاحبه برای کلیه شرکت کنندگان تکمیل گردید.
یافته‌ها: در گروه دریافت‌کننده‌ی پوسته گردو، میزان تری گلیسرید سرم به میزان ۱۸% به شکل معنی داری کاهش یافت (۰/۰۱>P). همچنین افزایش معنی داری در میزان HDL- کلسترول به میزان ۱۰% در این گروه دیده شد (۰/۰۲=P). تفاوتی در میزان سایر شاخص ها در دو گروه دیده نشد.
نتیجه‌گیری: استفاده از پوست داخلی گردو در افراد مبتلا به هیپرتری گلیسیریدمیا، ممکن است بتواند از میزان تری گلیسرید خون کاسته و لیپوپروتئین با دانسیته بالا را افزایش دهد. .

واژه‌های کلیدی: تری گلیسرید، گردو، لیپوپروتئین با دانسیته بالا، طب سنتی
متن کامل [PDF 159 kb]   (59793 دریافت)    
نوع مطالعه: اصيل پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1392/5/26 | پذیرش: 1392/6/25
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Vahdat Shariatpanahi Z, Shahbaazi S. Effects of Inner Part of Walnut on Serum Triglyceride and HDL Cholesterol Level in Hypertriglyceridemic Subjects. jiitm 2013; 4 (2) :97-103
URL: http://jiitm.ir/article-1-272-fa.html

وحدت شریعت پناهی زهرا، شهبازی شاهین. تاثیر مصرف پوسته داخلی گردو بر تری گلیسرید و لیپوپروتئین با دانسیته ی بالا در افراد دارای تری گلیسرید بالای خون. مجله طب سنتي اسلام وايران. 1392; 4 (2) :97-103

URL: http://jiitm.ir/article-1-272-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 4، شماره 2 - ( تابستان 1392 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله طب سنتی اسلام و ایران Journal of Islamic and Iranian Traditional Medicine

Creative Commons License
This Journal is licensed under a Attribution-NonCommercial 4.0 International License

Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4645