[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
اخلاق انتشار::
بانک ها و نمایه نامه ها::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
سؤالات متداول::
::
شاپای الکترونیکی و چاپی

p-ISSN: 2008-8574

e-ISSN: 2981-2380

 
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 15، شماره 2 - ( تابستان 1403 ) ::
جلد 15 شماره 2 صفحات 0-0 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثر ضدباکتریایی سفیده تخم اردک، بلدرچین، مرغ‌های طبیعی و مصنوعی بر روی تعدادی از باکتری‌های گرم منفی و گرم مثبت در محیط آزمایشگاهی
آرزو اعظمی* ، حیدر موسوی ، هاجر بدری ، اسماعیل نجفی ، مریم زارع ، شهرام نظری
چکیده:   (90 مشاهده)
سابقه و هدف: یکی از مهم‌ترین نگرانی‌های بهداشت عمومی در سراسر جهان عوامل بیماری‌زایِ ناشی از مواد غذایی (ازجمله باکتری‌ها، ویروس‌ها و انگل‌ها) است. ازجمله موادی که خاصیت ضدمیکروبی بالایی دارد، سفیدۀ تخم‌مرغ می‌باشد. هدف از پژوهش کنونی تعیین حداقل غلظت بازدارندگی و کشندگی سفیدۀ تخم اردک، بلدرچین، مرغ‌های طبیعی و مصنوعی بر روی تعدادی از باکتری‏های گرم منفی و گرم مثبت در شرایط آزمایشگاهی است.
مواد و روش‏‌ها: در این مطالعه، با استفاده از روش میکرو براث دایلوشن و انتشار دیسک، اثرات ضدباکتریایی سفیدۀ تخم اردک، بلدرچین، مرغ‌های طبیعی و مصنوعی بر روی تعدادی از باکتری‌های گرم منفی و گرم مثبت آزمایش شد. در این آزمایش گونه‏‌های باکتریایی شیگلا دیسانتری، باسیلوس سوبتیلیس، کلبسیلا اکسی‏توکا، استافیلوکوک اورئوس، سالمونلا تیفی‏موریوم، اشریشیا کلی و سودوموناس آئروژینوزا در مواجهه با غلظت‏‌های متفاوتی از سفیدۀ تخم‏‌ها قرار گرفتند و MIC، MBC و قطر هالۀ عدم رشد ناشی از مواد ضدباکتریایی بر روی این باکتری‏‌ها طبق دستورکارهای مؤسسۀ استانداردهای آزمایشگاهی و بالینی (CLSI) تعیین شد.
یافته‌‏ها: مقدار MIC سفیدۀ تخم‌مرغ‌های طبیعی و بلدرچین در محدوده‌‏های ۲۵/۶ تا۵۰ درصد و تخم‌مرغ‌های مصنوعی و اردک در محدودۀ ۲۵ تا ۵۰ درصد برای باکتری‏‌های موردمطالعه به‏‌دست آمد. همچنین مقدار MBC سفیدۀ تخم‌مرغ‌های طبیعی، مصنوعی، بلدرچین و اردک در محدودۀ ۵۰ درصد برای بعضی از باکتری‏‌های موردمطالعه به‏‌دست آمد. همچنین قطر هالۀ عدم رشد در محدودۀ ۹ تا ۱۴ میلی‌‏متر به‏‌دست آمد.

نتیجه‌گیری: نتایج پژوهش کنونی نشان می‏‌دهد که سفیدۀ تخم اردک، بلدرچین، مرغ‏‌های طبیعی و مصنوعی در حذف باکتری‏‌های گرم منفی و مثبت مؤثر است.
واژه‌های کلیدی: داروهای ضدباکتری، سفیدۀ تخم ‌مرغ، باکتری‌‌های گرم مثبت، باکتری‌‌های گرم منفی
متن کامل [PDF 856 kb]   (41 دریافت)    
نوع مطالعه: اصيل پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1402/12/22 | پذیرش: 1403/4/22
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML     Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:


اعظمی آرزو، موسوی حیدر، بدری هاجر، نجفی اسماعیل، زارع مریم، نظری شهرام. بررسی اثر ضدباکتریایی سفیده تخم اردک، بلدرچین، مرغ‌های طبیعی و مصنوعی بر روی تعدادی از باکتری‌های گرم منفی و گرم مثبت در محیط آزمایشگاهی. مجله طب سنتي اسلام وايران. 1403; 15 (2)

URL: http://jiitm.ir/article-1-1695-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 15، شماره 2 - ( تابستان 1403 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله طب سنتی اسلام و ایران Journal of Islamic and Iranian Traditional Medicine

Creative Commons License
This Journal is licensed under a Attribution-NonCommercial 4.0 International License

Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4660