[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 8، شماره 2 - ( تابستان 1396 ) ::
جلد 8 شماره 2 صفحات 282-275 برگشت به فهرست نسخه ها
زیتون در دیدگاه طب سنتی ایرانی با محوریت کتاب الشامل الطبیه حکیم قرشی
فاطمه نوجوان ، سید رضا وکیلی نیا*
چکیده:   (8256 مشاهده)
سابقه و هدف: برای اهمیت زیتون همین کافی است که قرآن کریم در هفت آیه به آن اشاره کرده است. زیتون گیاهی است متعلق به تیره اولئاسه که میوه، برگ، شاخه، صمغ و روغن آن دارای مصارف غذایی و درمانی می‌باشد. همچنین دارای جرم روغنی است که موجب همیشه سبز بودن و عدم ریزش برگ‌های آن می‌باشد. رژیم غذایی دارای زیتون یا روغن آن (رژیم مدیترانه‌ای) به‌عنوان یک منبع اسید چرب غیر اشباع می‌تواند در کاهش ریسک بیماری‌های قلبی –عروقی، فشارخون، دیابت و چاقی موثر باشد. با توجه به اهمیت زیتون این تحقیق در نگرشی دیگر از دید طب سنتی با محوریت الشامل الطبیه حکیم قرشی انجام گرفت.
مواد و روش‌ها: در این مقاله روش معرفی گیاهان دارویی کتاب الشامل به‌عنوان الگوی کار قرار داده شده، و در کنار آن از دیگر کتب مرجع طب سنتی مانند مخزن الادویه، تحفه المومنین، ومقالات طبی جدید استفاده شده است.
نتیجه‌گیری: در برگ و شاخه‌های زیتون عفوصتی ظاهر است که دلیل قوه قابضه اکثر اجزای این درخت می‌باشد. زیتون خام و رسیده از نظر نوع و میزان مواد تشکیل دهنده تفاوت اساسی دارند که همین موضوع موجب اختلاف مشهود در طبیعت و خواص آنها می‌شود. زیتون خام، طبیعت سرد و خشک و زیتون رسیده طبیعت گرم و خشک دارد. خوردن زیتون پرورده (در نمک یا سرکه) به همراه غذا، مقوی معده بوده و به هضم غذا کمک می‌کند، و از عصاره برگ آن در درمان بیماری‌های دهان و دندان استفاده می‌شود. در صورت داشتن شناخت علمی از طبیعت و خواص قسمت‌های مختلف گیاه زیتون می‌توان بهترین استفاده غذایی و دارویی را از این گیاه نمود، و از عوارض ناشی از مصرف نسنجیده و بی‌مورد آن پیشگیری کرد.
واژه‌های کلیدی: زیتون، طب سنتی، عفوصت، قابض، طبیعت.
متن کامل [PDF 123 kb]   (2749 دریافت)    
نوع مطالعه: اصيل پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1395/2/16 | پذیرش: 1396/2/9
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Nojavan F, Vakilinia S. Olive in the point of Traditional Iranian Medicine Based on the book of al- Shamel al- Tebbiyeh of hakim GHarshi. jiitm 2017; 8 (2) :275-282
URL: http://jiitm.ir/article-1-860-fa.html

نوجوان فاطمه، وکیلی نیا سید رضا. زیتون در دیدگاه طب سنتی ایرانی با محوریت کتاب الشامل الطبیه حکیم قرشی. مجله طب سنتي اسلام وايران. 1396; 8 (2) :275-282

URL: http://jiitm.ir/article-1-860-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 8، شماره 2 - ( تابستان 1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله طب سنتی اسلام و ایران Journal of Islamic and Iranian Traditional Medicine

Creative Commons License
This Journal is licensed under a Attribution-NonCommercial 4.0 International License

Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4645