تغذیه در دورانهای زندگی: از پزشکی ایرانی تا پزشکی رایج
|
معصومه بیک وردی ، مریم یاوری*  |
|
|
چکیده: (7730 مشاهده) |
سابقه و هدف: تغذیه در تمام دورانهای زندگی از اهمیت بسیاری برخوردار است. تغذیۀ مناسب در دوران بارداری، بر سلامت مادر و نوزاد حتی سالها بعد از زایمان تأثیر میگذارد. رعایت اصول صحیح تغذیه و دستورات پیشگیری از بیماریها از سن کودکی تا بزرگسالی میتواند نقش مهمی در کاهش ابتلا به بیماریها در سنین سالمندی داشته باشد. از دیدگاه پزشکی ایرانی، اولین قدم در پیشگیری و حتی درمان بیماریها، انتخاب صحیح رژیم غذایی است.
مواد و روشها: در مطالعۀ حاضر، کتابها، متون و مقالات پزشکی ایرانی و پزشکی رایج و علم تغذیه رایج در خصوص دستورات تغذیهای به تفکیک در دورانهای مختلف زندگی مورد بررسی قرار گرفت. تشابهها و تفاوتهای دستورات مورد تطبیق و بررسی قرار گرفت و بهصورت مدون ارایه گردید.
بحث و نتیجهگیری: حکمای پزشکی ایرانی، دستورات پیشگیری از بیماریها و تغذیۀ مناسب هریک از دورانهای مختلف زندگی را بهصورت اختصاصی عنوان کردهاند. در مقایسۀ این توصیه ها با علم رایج، نکات مشترک زیادی وجود دارد. همچنین مواردی که در طب رایج به آن پرداخته نشده است، پتانسیلهای ارزشمندی برای پژوهش در اختیار محققان قرار میدهد.
|
|
واژههای کلیدی: تغذیه، پزشکی رایج، پزشکی ایرانی، طب سنتی ایران، دورانهای زندگی، سن |
|
متن کامل [PDF 4201 kb]
(2145 دریافت)
|
نوع مطالعه: اصيل پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1394/3/16 | پذیرش: 1395/9/29
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|