[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
اخلاق انتشار::
بانک ها و نمایه نامه ها::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
سؤالات متداول::
::
شاپای الکترونیکی و چاپی

p-ISSN: 2008-8574

e-ISSN: 2981-2380

 
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 7، شماره 2 - ( تابستان 1395 ) ::
جلد 7 شماره 2 صفحات 189-183 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی نقش کمیت غذا در درمان انواع بیماریها
رضا میر حیدری* ، محسن ناصری ، محمد انصاری پور
چکیده:   (13808 مشاهده)

سابقه و هدف: درمان بیماران یکی از بخش های مهم در سیستم سلامت هر کشوری است که با هزینه های گزاف و هدر رفت امکانات، منابع مالی و انسانی فراوانی همراه است. در طب مدرن امروزی، توجه چندانی به امر تغذیه در درمان بیماری ها وجود ندارد. در حالی که در طب سنتی، سرفصل درمان با تدبیر و تغذیه و ارائه راهکارهای تغذیه ای می باشد.

مواد و روش‌ها: این مطالعه یک کار کتابخانه ای جهت بررسی اصول درمانی بر اساس تغذیه و بالخصوص اثر کمیت غذا در درمان، در کتب معتبر طب سنتی ایران شامل قانون، منافع الاغذیه و دفع مضارها، مفرح القلوب ، المرشد و تحفه حکیم مومن می باشد که پس از بررسی متون، مطالب مرتبط با غذا  و درمان و کمیت غذا و مختصری هم کیفیت غذا انتخاب  گردیده و با بخش هایی از طب مدرن تطبیق داده شده است.

یافته‌ها: در طب سنتی ایران، یکی از سه اصل مهم درمان، تدبیر و تغذیه می باشد که در مورد تغذیه ما با قوانین مهمی بر خورد می کنیم که نقش اساسی در درمان بیماران بازی می کنند از جمله آن اثر کمیت غذا، اثر کیفیت غذا و اثر این دو با هم که در انواع مواد غذایی و قدرت و قوت غذاها و سرعت هضم و سرعت نفود و مواد تولیدی حاصل از متابولیسم غذاها نمود می یابد.

 نتیجه‌گیری: قوانین حاکم بر انتخاب نوع غذا و مقدار غذا و اثرات آن در درمان بیماران به طور دقیق در منابع طب سنتی ایران ذکر شده است که در مورد قانون کمیت غذا ، اصول پرهیز غذایی (منع)، محدودیت غذایی (تقلیل)، تعدیل غذا و اضافه کردن غذا قابل بررسی و مداقه کامل است. اگرچه در طب امروزی نیز این مسئله مورد توجه قرار گرفته است و مقالات متعددی در این زمینه وجود دارد ولی متاسفانه در کشور ما چندان به این مسئله توجه نمی شود و حتی در طب مدرن نیز جزء اصول درمان قرار ندارد. با امید به اینکه این مقاله که خود راهکارهای طب سنتی و تحقیقات جدید و ارتباط بین اینهاست، بتواند راه‌های بهتر و کم هزینه تری برای درمان بیماران فراهم کند و افق های وسیع تری را بگشاید.

واژه‌های کلیدی: غذا، درمان، کمیت غذا، پرهیز غذایی(Fasting)، محدودیت غذایی (تقلیل)، رژیم های کم کالری، رژیم گیاه خواری
متن کامل [PDF 2518 kb]   (2567 دریافت)    
نوع مطالعه: اصيل پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1395/4/28 | پذیرش: 1395/4/28
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mirheidary R, Nasery M, Ansaripoor M. The Role of the Quantity of Food in the Treatment of Various Diseases. jiitm 2016; 7 (2) :183-189
URL: http://jiitm.ir/article-1-692-fa.html

میر حیدری رضا، ناصری محسن، انصاری پور محمد. بررسی نقش کمیت غذا در درمان انواع بیماریها. مجله طب سنتي اسلام وايران. 1395; 7 (2) :183-189

URL: http://jiitm.ir/article-1-692-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 7، شماره 2 - ( تابستان 1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله طب سنتی اسلام و ایران Journal of Islamic and Iranian Traditional Medicine

Creative Commons License
This Journal is licensed under a Attribution-NonCommercial 4.0 International License

Persian site map - English site map - Created in 0.11 seconds with 36 queries by YEKTAWEB 4692