[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 12، شماره 3 - ( پاييز 1400 ) ::
جلد 12 شماره 3 صفحات 196-187 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی آلودگی میکروبی و میزان خلوص دوازده نوع ادویۀ طب سنتی ایرانی در سطح شهر تهران در سال 1395
زهرا هادی‌دخت ، محسن امین* ، الماس عراقی ، غلامرضا امین
چکیده:   (1666 مشاهده)
سابقه و هدف: مسمومیت غذایی ناشی از ادویه‌های توصیه‌شده در طب سنتی پیوسته در سراسر جهان اعلام می‌شود و از این طریق سلامت عمومی جامعه را به‌خطر می‌اندازد. پرسش مهم در این حوزه این است که این محصولات تا چه اندازه دارای آلودگی میکروبی هستند و آیا از نظر مواد خوراکی در محدودۀ سلامت می‌باشند.
مواد و روش‌ها: در این تحقیق، راستی‌آزمایی نمونه، آلودگی میکروبی و میزان خلوص ۱۲ نوع ادویۀ مختلف توصیه‌شده در طب سنتی ایرانی شامل ۷۹ نمونۀ جمع‌آوری‌شده به‌صورت کاملاً تصادفی از نقاط مختلف شهر تهران در سال 1395، به روش‌های خرده‌نگاری و حساسیت آنتی‏‌بیوتیکی انجام شد که با به‌کارگیری ۸ نوع آنتی‏‌بیوتیک به شکل دیسک و با استفاده از جدول استاندارد NCCLS (National Committee for Clinical Laboratory Standards) صورت گرفت.
یافته‌ها: نتایج شمارش تعداد کل باکتری‏‌ها نشان داد که 26 درصد ادویه‏‌های بسته‌بندی‌شده و ۳۵ درصد نمونه‏‌های فلّه‏‌ای، آلودگی بالاتر از حد مجاز داشتند و نمونه‌‏های آلوده اغلب شامل باکتری‏‌های مزوفیل هوازی کوکسی گرم مثبت و باسیل گرم مثبت و مخمر و کپک بودند. همچنین تست‏‌های تشخیصی و بیوشیمیایی تأیید کرد که نمونه‏‌ها به باسیلوس آنتراسیس و باسیلوس ‌سرئوس آلوده نبودند. دو مورد آلودگی مربوط به آسپرژیلوس نایجر در ادویه‏‌های آویشن و زیرۀ سیاه و ۱۰ مورد آلودگی مربوط به ریزوپوس در ادویه‏‌های زیرۀ سبز، پودر سیر و زردچوبه مشاهده شد. نتایج آنتی‏‌بیوگرام از نمونه‌‏هایی که آلودگی بالاتر از حد مجاز داشتند نشان داد که ۱۲ درصد باکتری‌ها به تتراسایکلین، ۹۴ درصد به پنی‏سیلین، ۲۴ درصد به ونکومایسین، 12 درصد به جنتامایسین، ۸۲ درصد به سفکسیم، ۶ درصد به ایمی‏پنم، ۳۵ درصد به سیپروفلوکساسین و ۳۰ درصد به سفازولین مقاومت نشان دادند.
نتیجه‌گیری: بررسی‏‌های انجام‌شده نشان دادند با وجودی که نمونۀ ‏‌‌‌ادویه‌های بررسی‌شده کاملاً خالص بودند، درصد قابل‌توجهی آلودگی میکروبی داشتند که این نتایج جهت انجام مطالعات بیشتر قابل‌پیگیری هستند.
واژه‌های کلیدی: ادویه‌ها، آلودگی میکروبی، میزان خلوص
متن کامل [PDF 204 kb]   (843 دریافت)    
نوع مطالعه: اصيل پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1400/2/4 | پذیرش: 1400/7/10
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hadidokht Z, Amin M, Araghi A, Amin G. A survey of microbial contamination and purity of twelve types of Persian Medicine recommended spices in Tehran in 2016. jiitm 2021; 12 (3) :187-196
URL: http://jiitm.ir/article-1-1406-fa.html

هادی‌دخت زهرا، امین محسن، عراقی الماس، امین غلامرضا. بررسی آلودگی میکروبی و میزان خلوص دوازده نوع ادویۀ طب سنتی ایرانی در سطح شهر تهران در سال 1395. مجله طب سنتي اسلام وايران. 1400; 12 (3) :187-196

URL: http://jiitm.ir/article-1-1406-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 12، شماره 3 - ( پاييز 1400 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله طب سنتی اسلام و ایران Journal of Islamic and Iranian Traditional Medicine

Creative Commons License
This Journal is licensed under a Attribution-NonCommercial 4.0 International License

Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4645