[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 6، شماره 2 - ( تابستان 1394 ) ::
جلد 6 شماره 2 صفحات 124-116 برگشت به فهرست نسخه ها
سکنجبین ها در طب سنتی ایرانی: انواع و کاربردهای آنها
حسین سلمان نژاد ، سید علی مظفر پور ، مرتضی مجاهدی* ، روشنک ثاقبی ، امید صادقپور ، حسام الدین علامه ، الهام بهمنش ، زینب محمود پور
چکیده:   (12301 مشاهده)
سابقه و هدف: سکنجبین‌ها از اشکال مهم دارویی در طب سنتی ایران بوده که از سرکه و عسل یا شکر به عنوان اجزای پایه و انواع اجزای افزودنی دیگر در تهیه آن استفاده می‌گردد. این فراورده از منظر منابع طب سنتی ایران دارای کاربردهای فراوان در حفظ صحت انسان و درمان بیماران می‌باشد. با عنایت به تاکید منابع طب سنتی بر استفاده از این فراورده و تنوع قابل توجه این فراورده در طب سنتی ایران، توجه بیشتر به آن می‌تواند منجر به بهره‌مندی بیشتر جامعه از خواص درمانی و حفظ سلامتی این فراورده گردد. هدف از این مطالعه بررسی انواع مختلف سکنجبین و کاربرد‌های اصلی آن در منابع طب سنتی ایران می‌باشد.
مواد و روش‌ها: در این پژوهش که یک مطالعه مروری می‌باشد، ابتدا بعضی از منابع مهم طب سنتی شامل فردوس الحکمه، قانون فی الطب، ذخیره خوارزمشاهی، مجمع الجوامع عقیلی خراسانی (مخزن الادویه، خلاصه الحکمه، قرابادین کبیر) و قرابادین صالحی مورد بررسی قرار گرفتند و فصول و موارد مربوط به سکنجبین از آنها استخراج گردید.
یافته‌ها: بر اساس یافته‌های این مطالعه علاوه بر سکنجبین ساده، انواع سکنجبین‌های مرکب با افزودن انواع مختلف گیاهان دارویی به پایه اصلی یعنی سرکه و عسل جهت استفاده‌های حفظ سلامتی و درمانی ارائه شده است که معمولا به نام گیاهان افزوده شده به پایه اصلی، خوانده می‌شود.
نتیجه‌گیری: با توجه به تاکید منابع طب سنتی بر خواص فروان این فراورده طب سنتی، پیشنهاد می‌گردد مراکز علمی مرتبط با صنایع غذایی و مراکز تحیقات بالینی تحقیقات کاربردی جهت معرفی این نوشیدنی سالم و داروی ارزشمند به جامعه و محافل علمی را جزو اولویت‌های پژوهشی خود قرار دهند.
واژه‌های کلیدی: سکنجبین، طب سنتی ایران، عسل، سرکه
متن کامل [PDF 317 kb]   (24287 دریافت)    
نوع مطالعه: اصيل پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1394/3/16 | پذیرش: 1394/3/16
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Salmannezhad H, Mozaffarpur S, Mojahedia M, Saghebi R, Sadeghpour O, Allameh H, et al . Oxymels (Sekanjabin) in Persian Medicine: Kinds and Applications. jiitm 2015; 6 (2) :116-124
URL: http://jiitm.ir/article-1-514-fa.html

سلمان نژاد حسین، مظفر پور سید علی، مجاهدی مرتضی، ثاقبی روشنک، صادقپور امید، علامه حسام الدین، و همکاران.. سکنجبین ها در طب سنتی ایرانی: انواع و کاربردهای آنها. مجله طب سنتي اسلام وايران. 1394; 6 (2) :116-124

URL: http://jiitm.ir/article-1-514-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 6، شماره 2 - ( تابستان 1394 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله طب سنتی اسلام و ایران Journal of Islamic and Iranian Traditional Medicine

Creative Commons License
This Journal is licensed under a Attribution-NonCommercial 4.0 International License

Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4660