[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 9، شماره 2 - ( تابستان 1397 ) ::
جلد 9 شماره 2 صفحات 0-0 برگشت به فهرست نسخه ها
غذاهای ایرانی "آبگوشت" از دیدگاه طب ایرانی با تکیه بر معرفی رساله فاقد المغالطه
زهرا حسین هاشمی، مسعود کثیری* ، اصغر منتظرالقائم، آرمان زرگران
چکیده:   (247 مشاهده)
سابقه و هدف: بررسی نقش تغذیه در متون طب سنتی و تاریخ پزشکی بیانگر جایگاه ویژه آن در حفظ و نگهداری و در صورت بیماری، بازگرداندن سلامتی است. یکی از غذاهای مناسب و سالم در سفره سنتی ایرانی، آبگوشت است. همچنین آبگوشت یا ماءاللحم یکی از غذاهای دارویی در طب سنتی ایرانی می‌باشد که در درمان بیماران از آن استفاده می‌شود. این غذا در متون طب سنتی هم به عنوان یک غذا و هم به عنوان یک دارو آمده و حکمای ایرانی با نگارش مقالات و حتی رسالات مجزا درباره آن، اهمیت و ارزش غذایی آن را بیان کرده‌اند.
این پژوهش به بررسی و تحلیل نظریات حکمای مختلف در خصوص روش پخت انواع آبگوشت و نقش آن در حفظ و بازگرداندن سلامتی بدن پرداخته و در همین راستا، به عنوان نمونه، به معرفی و تبیین بخشی از رساله فاقد المغالطه پرداخته است.
مواد و روش ها: تحقیق به روش مطالعه کتابخانه ای انجام گرفت. با مطالعه کتاب های پزشکی دوره اسلامی در زمینه آبگوشت و به ویزه نسخه خطی فاقد المغالطه، در زمینه آبگوشت و تأثیرات دارویی آن، به معرفی این نسخه خطی پرداخته می شود.
نتیجه گیری: نگاهی به نتایج این پژوهش که با رویکرد توصیفی- تحلیلی و با بررسی منابع طب سنتی اسلام و ایران، به خصوص رساله مستقل فاقد المغالطه به نگارش درآمده است، نشان می‌دهد که حکمای ایرانی تا چه حد به نقش انواع آبگوشت در حفظ سلامتی و درمان بیماری‌ها اذعان داشته و آن را توصیه می‌کرده‌اند.
واژه‌های کلیدی: محمد سلیم خان صاحب، فاقد المغالطه، آبگوشت، طب سنتی ایران
متن کامل [PDF 133 kb]   (56 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: ۱۳۹۷/۷/۲۳ | پذیرش: ۱۳۹۷/۷/۲۳ | انتشار: ۱۳۹۷/۷/۲۳
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML     Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:


حسین هاشمی زهرا، کثیری مسعود، منتظرالقائم اصغر، زرگران آرمان. غذاهای ایرانی "آبگوشت" از دیدگاه طب ایرانی با تکیه بر معرفی رساله فاقد المغالطه. مجله طب سنتي اسلام وايران. 1397; 9 (2)

URL: http://jiitm.ir/article-1-984-fa.html



دوره 9، شماره 2 - ( تابستان 1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله طب سنتی اسلام و ایران Journal of Islamic and Iranian Traditional Medicine
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3781