[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 8، شماره 1 - ( بهار 1396 ) ::
جلد 8 شماره 1 صفحات 67-75 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثرات فیزیولوژیک زیتون از دیدگاه قرآن و تغذیه
عباسعلی امام جمعه*، پروانه شهنوازی، پریسا حسنین
چکیده:   (3372 مشاهده)
سابقه و هدف: زیتون، میوه‌­ای بهشتی است که  هم در پزشکی مدرن و هم در طب سنتی و روایات دینی ما بر خواص فراوان آن تاکید شده است. زیتون به عنوان یکی از اجزای رژیم غذایی سلامتی مدیترانه است که به طور گسترده در سراسر دنیا هم به عنوان دارو و هم به عنوان منبع غذایی مورد استفاده قرار می‌گیرد. در این مقاله مروری کامل بر جایگاه انجیر در دین، طب سنتی و ارزیابی ترکیبات و فعالیت‌های دارویی و درمانی آن  می‌گردد.
مواد و روش‌ها: در این مطالعه، جهت جست و جوی منابع و مقالات مرتبط  پایگاه‌های  ISC؛ISI ،Pubmed-Mediline و SID مورد استفاده قرار گرفتند. قرآن مجید، تفاسیر قرآن، احادیث و روایات اسلامی و همچنین کتب معتبر طب سنتی گیاهان دارویی بررسی شده‌­است. جستجو بر اساس کلید واژه‌های زیتون، قرآن، ترکیبات مغذی، گیاهان دارویی و واژه­‌های Medicinal plant، Anticancer، Holy Quranو از سال 1994 تا 2016 صورت گرفت. داده استخراج و نتایج به دست آمده، دسته بندی گردید.
یافته‌ها: طبق نتایج بدست آمده، علاوه بر قرآن، احادیث متعددی بر مصرف زیتون تاکید داشتند. ترکیبات مختلف موجود در زیتون خصوصاً وجود ترکیبات فنولی مثل هیدروکسی تیروزول و تیروزول، آن را به یک عامل حفاظتی و پیشگیری کننده در برابر آسیب­‌های اکسیداتیو تبدیل کرده و نتایج مثبت درمانی آن بر روی رده­‌های سلول­‌های سرطانی و حیوانات آزمایشگاهی نیز موید نقش آن در درمان بیماری مختلف از جمله سرطان است.
نتیجه‌گیری: تاثیر ترکیبات زیتون به واسطه وجود فعالیت آنتی اکسیدانی آنهاست که در درمان بسیاری از بیماری‌ها از جمله انواع سرطان‌ها، بیماری‌های قلبی عروقی، گوارشی و عصبی حائز اهمیت است. این یافته­‌ها می تواند تا حدودی، بیانگر تاکید دین اسلام و طب سنتی در مورد زیتون باشند.
واژه‌های کلیدی: زیتون، قرآن، طب سنتی، درمان، سرطان.
متن کامل [PDF 132 kb]   (1057 دریافت)    
نوع مطالعه: اصيل پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1396/5/8 | پذیرش: 1396/5/8 | انتشار: 1396/5/8
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Imam Jome A, Shanavazi P, Hasanein P. Physiological effects of olive from the view point of Holly Quran and nutrition. jiitm. 2017; 8 (1) :67-75
URL: http://jiitm.ir/article-1-843-fa.html

امام جمعه عباسعلی، شهنوازی پروانه، حسنین پریسا. بررسی اثرات فیزیولوژیک زیتون از دیدگاه قرآن و تغذیه. مجله طب سنتي اسلام وايران. 1396; 8 (1) :67-75

URL: http://jiitm.ir/article-1-843-fa.html



دوره 8، شماره 1 - ( بهار 1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله طب سنتی اسلام و ایران Journal of Islamic and Iranian Traditional Medicine
Persian site map - English site map - Created in 0.08 seconds with 32 queries by YEKTAWEB 4146