فلفل سیاه که بیش از ۴۰۰۰ سال سابقه کشت و استفاده در هندوستان دارد درختچهای است که میوههای کروی و سیاه رنگ آن یکی از طعم دهندههای مهم در جهان محسوب میشود. فلفل سیاه طبق دیدگاه طب سنتی ایران طبیعت گرم و خشک دارد و در بیماریهای بلغمی اعضای مختلف نظیر سیستم تنفسی، دستگاه گوارش، عضلات و مفاصل بسیار مؤثر است. این گیاه در ایران وجود ندارد و همه ساله از طریق کشورهای هندوستان و پاکستان به ایران وارد میشود. بررسیهای انجام شده در متون طب سنتی و متون گیاهشناسی نوین نشان میدهد که فلفل سیاه را میتوان معادل گونه Piper nigrum L. دانست.
Amin G, Bozorgi M, Khatam saz M, Zolfaghari B, Rahimi R, Raeis dana A, et al . Black pepper. jiitm 2016; 7 (3) :371-373 URL: http://jiitm.ir/article-1-761-fa.html
امین غلامرضا، بزرگی محبوبه، خاتم ساز محبوبه، ذوالفقاری بهزاد، رحیمی روجا، رئیس دانا آزاده، و همکاران. و همکاران.. فلفل سیاه. مجله طب سنتي اسلام وايران. 1395; 7 (3) :371-373