[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 1، شماره 3 - ( پاييز 1389 ) ::
جلد 1 شماره 3 صفحات 224-217 برگشت به فهرست نسخه ها
"زیره‌ی مدبّر به سرکه":بررسی تغییرات شیمیایی قبل و بد از اصلاح زیره ی کرمانی
علیرضا قنادی ، ابراهیم سجادی ، مریم خیاط کاشانی ، محسن خیاط کاشانی*
چکیده:   (20401 مشاهده)

مقدمه: زیره‌ی کرمانی با نام علمی Bunium persicum (Boiss.) B. Fedtsch متعلق به خانواده‌ی چتریان است. در برخی از منابع طب سنّتی ایران، میوه‌ی زیره‌ی کرمانی با نام "زیره‌ی مدبّر به سرکه" به صورت اصلاح شده با سرکه و حرارت معرفی و استفاده شده است. بنابر‌این در مطالعه‌ی حاضر به بررسی کیفی و کمّی اثرات این اصلاح بر ترکیبات گیاه مذکور پرداخته شد.
روش‌‌ها: بدین منظور میوه‌ی زیره‌ی کرمانی بعد از تهیه از منبع استاندارد، به روش ذکر شده در منابع طب سنّتی اصلاح شد. کروماتوگرافی لایه نازک، جهت بررسی ترکیبات فلاونوئیدی و کومارین‌های گیاه به کار رفت و از روش فولین سیوکالتو نیز برای اندازه‌گیری ترکیبات پلی‌فنلیک، قبل و بعد از اصلاح استفاده گردید.
یافته‌ها: نتایج کروماتوگرافی لایه نازک بر روی فلاونوئیدها و کومارین‌های زیره‌ی کرمانی نشان داد که مقداری از این ترکیبات وارد سرکه شده‌اند. وجود ترکیبات کامپفرول و کافئیک اسید نیز در بررسی‌های مذکور در همه‌ی نمونه‌های زیره تایید شد و مشخص گردید که ترکیبات پلی‌فنلیک در مراحل بعد از اصلاح زیره، افزایش نشان داده است.
بحث و نتیجه‌گیری: ترکیبات فلاونوئیدی و کومارینی که وارد سرکه شده و یا بر اثر حرارت دچار تغییرات شده‌اند و همچنین افزایش ترکیبات پلی‌فنلیک در "زیره‌ی مدبّر به سرکه" احتمالاً می‌توانند هدف انجام این اصلاح به منظور کاهش عوارض دارو و افزایش اثرات خاص آن باشند.

واژه‌های کلیدی: طب سنّتی ایران، زیره‌ی کرمانی، سرکه، فلاونوئید، کومارین
متن کامل [PDF 380 kb]   (3140 دریافت)    
نوع مطالعه: اصيل پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1391/7/25 | پذیرش: 1396/3/31
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ghannadi A, Sajjadi E, Khayat Kashani M, Khayat Kashani M. Vinegar processed Zireh: Evaluation of Chemical Changes Before and After Processing of Zireh Kermani. jiitm 2010; 1 (3) :217-224
URL: http://jiitm.ir/article-1-64-fa.html

قنادی علیرضا، سجادی ابراهیم، خیاط کاشانی مریم، خیاط کاشانی محسن. "زیره‌ی مدبّر به سرکه":بررسی تغییرات شیمیایی قبل و بد از اصلاح زیره ی کرمانی. مجله طب سنتي اسلام وايران. 1389; 1 (3) :217-224

URL: http://jiitm.ir/article-1-64-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 1، شماره 3 - ( پاييز 1389 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله طب سنتی اسلام و ایران Journal of Islamic and Iranian Traditional Medicine

Creative Commons License
This Journal is licensed under a Attribution-NonCommercial 4.0 International License

Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4645