[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 3، شماره 3 - ( `پاييز 1391 ) ::
جلد 3 شماره 3 صفحات 274-269 برگشت به فهرست نسخه ها
ارزیابی اثر بخشی عسل در بیماری مزمن آرتریت روماتوئید
محمد کرمی* ، آسیه سالاریان ، زهرا حاجی قربانی زاده
چکیده:   (61367 مشاهده)

بر‌طبق نظر قدما چهار خلط و یا مزاج در انسان وجود دارد که از چهار عنصر اصلی تشکیل شده‌اند به عبارتی صفرا بیشتر از عنصر آتش، دم از هوا یا باد، بلغم از آب و سودا از خاک تشکیل شده است. به تجربه ثابت شده است بیشتر افراد بلغمی دجار بیماری روماتوئید آرترایتیس می‌شوند. در متون طب امروزی، اتیولوژی این بیماری را اختلال ایمونولوژیک می‌دانند که موجب تخریب مفاصل روماتیسم می‌شود. در طب امروزی درمان به ضد بوده و داروهای سرکوبگر ایمنی مثل کورتون‌ها، NSAIDs و نابود کننده سلولی (Citotoxic) مثل Methotrexate می‌باشد. قدیمی‌ترین اثر تاریخی برداشت عسل مربوط به هفت هزار سال قبل از میلاد است که در اسپانیا مشاهده گردیده است.عسل به خاطر داشتن طبیعت گرم و به خاطر تسریع و ترمیم ضایعات بافتی و کاهش التهاب در بهبودی بیماری آرتریت روماتوئید موثر است و آیه ۶۹،۶۸ سوره نحل روی آن تاکید کرده است.
در این مطالعه کلیه اطلاعات گرد‌آوری شده بر اساس منابع کتابخانه‌ای الکترونیکی و غیر الکترونیکی مشتمل بر مقالات و گزارش‌ها و کتاب‌هایی از قبیل عسل درمانی و قانون درطب بوعلی سینا می‌باشد.
یافته‌های این مطالعه حاکی از آن است که: ۱- در طب سنتی درمان در درجه اول پرهیز از غذاهای سرد مانند لبنیات به‌خصوض ماست، نان بدون سبوس است. ۲- استفاده از محصولات طبیعی حیوانی و گیاهی گرم که مسدود کننده مسامات نظیر مجاری ورود سموم در گردش بدن به اعضا می‌باشند مانند عسل، زیره و بابونه. ۳- درمان‌های تکمیلی مانند بادکش گرم، حجامت همراه خون‌گیری، فسد. ۴ - استفاده از داروهای نسل جدید ضد التهاب غیر کورتیکو استروئیدی (مهارکننده Cox۲) مانند Clcoxibe و سرکوب‌گر ایمنی مانند Methotrexate .
بنا به مطالعات به عمل آمده عسل حاوی هشتاد ماده مفید برای انسان می‌باشد و از این نظر جایگزینی مناسبی است. علاوه بر این زنبور درمانی در کسانی که عامل روماتوئید مثبت دارند و شکل‌های جدید داروئی مانند آمپول، پماد محتوی ترکیبات عسل در آرتریت روماتوئید تاثیر بسزائی دارد.
بنابراین می‌توان نتیجه‌گیری کرد که درمان آرتریت روماتوئید نیازمند درمان‌های تکمیلی مانند روش شفابخشی عسل است. لذا می‌توان گفت که این آیه قرآن « فیه شفاء‌للناس» ارشادی است، یعنی تأیید مطلبی است که پزشکان و کتاب‌های مقدس قبل از اسلام متذکر آن شده بودند و قرآن کریم بر آن مهر تأیید زده است.

واژه‌های کلیدی: روماتوئید آرترایتیس، طب سنتی، عسل، منو ترکسایت، داروهای گیاهی
متن کامل [PDF 300 kb]   (4105 دریافت)    
نوع مطالعه: مروري | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1391/4/2 | پذیرش: 1391/6/15
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Karami M, Salarian A, Hajighorbanizadeh Z. Evaluate the effectiveness of honey in chronic rheumatoid arthritis. jiitm 2012; 3 (3) :269-274
URL: http://jiitm.ir/article-1-150-fa.html

کرمی محمد، سالاریان آسیه، حاجی قربانی زاده زهرا. ارزیابی اثر بخشی عسل در بیماری مزمن آرتریت روماتوئید. مجله طب سنتي اسلام وايران. 1391; 3 (3) :269-274

URL: http://jiitm.ir/article-1-150-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 3، شماره 3 - ( `پاييز 1391 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله طب سنتی اسلام و ایران Journal of Islamic and Iranian Traditional Medicine

Creative Commons License
This Journal is licensed under a Attribution-NonCommercial 4.0 International License

Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4645