[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 11، شماره 3 - ( پاييز 1399 ) ::
جلد 11 شماره 3 صفحات 236-225 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی میزان مصرف گیاهان دارویی و فرآورده‌های دارویی گیاهی در زمان شیوع کووید-‌19 در داوطلبان ایرانی
فرید دباغیان ، مریم حسن‌پور ، سامان معروفی‌زاده ، علیرضا خوشدل ، نفیسه حسینی‌یکتا ، مهناز خانوی*
چکیده:   (3701 مشاهده)
سابقه و هدف: با توجه به قدمت استفاده از گیاهان دارویی در پیشگیری و درمان بیماری‏‌های مختلف، هدف از انجام مطالعه حاضر، بررسی میزان مصرف گیاهان دارویی و داروهای طبیعی در زمان شیوع کووید-۱۹ در ایران و ارتباط آن با عوامل دموگرافیک می‏‌باشد.
مواد و روش‌ها: این مطالعه مقطعی مبتنی‌‏بر وب بر روی ۲۹۸ فرد در ایران، بین ۲۶ تا ۳۱ فروردین ۱۳۹۹ انجام شد. داده‌ها از طریق پرسشنامه آنلاین از طریق رسانه‌های اجتماعی مانند واتس‌اپ و تلگرام جمع‌آوری شد. به‌منظور بررسی‌های آماری از مدل‌های رگرسیون لجستیک ساده و چندگانه استفاده و نتایج این روش‌ها به‌صورت نسبت شانس (OR) و فواصل اطمینان ۹۵ درصد (CI ۹۵ درصد) نشان داده شد.
یافته‌ها: میزان استفاده از گیاهان دارویی و داروهای طبیعی در این مطالعه برابر با ۵۰/۳ درصد بود. نتایج نشان داد، افرادی که اعضای خانواده، دوستان و آشنایان آنها به کووید-۱۹ مبتلا بودند (۲/۹۶  ۱/۰۱ :CI ۹۵ درصد، ۱/۷۲=OR) بیشتر از سایرین از گیاهان دارویی و داروهای طبیعی استفاده می‌کردند. بیشترین میزان استفاده از گیاهان دارویی به ترتیب مربوط به گیاهان آویشن، زنجبیل، دارچین، بابونه و پونه کوهی بود.
نتیجه‏‌گیری: با توجه به اعتماد و علاقه حداقل نیمی از مردم جامعه به استفاده از گیاهان دارویی و فرآورده‌های مرتبط خصوصاً در پیشگیری و درمان کووید-۱۹، برای استفادۀ درست از این داروها در جامعه، به‏‌نظر می‏‌رسد اتخاذ سیاست‏‌هایی به‏‌منظور اطلاع‌‏رسانی صحیح در مورد نحوه مصرف، عوارض و تداخلات احتمالی و راه‏‌های کسب اطلاعات معتبر در زمینه گیاهان دارویی و داروهای طبیعی در زمان این بیماری ضروری است.
واژه‌های کلیدی: COVID-19، SARS-CoV-2، گیاهان، دارویی، فرآورده‌های گیاهی
متن کامل [PDF 178 kb]   (1632 دریافت)    
نوع مطالعه: اصيل پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1399/7/27 | پذیرش: 1399/11/28
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Dabaghian F, Hasanpour M, Marufizadeh S, Khoshdel A, Hoseyni Yekta N, Khanavia M. Evaluation of medicinal plants and herbal products used in Iranian volunteers during the Covid-19 outbreak. jiitm 2020; 11 (3) :225-236
URL: http://jiitm.ir/article-1-1302-fa.html

دباغیان فرید، حسن‌پور مریم، معروفی‌زاده سامان، خوشدل علیرضا، حسینی‌یکتا نفیسه، خانوی مهناز. بررسی میزان مصرف گیاهان دارویی و فرآورده‌های دارویی گیاهی در زمان شیوع کووید-‌19 در داوطلبان ایرانی. مجله طب سنتي اسلام وايران. 1399; 11 (3) :225-236

URL: http://jiitm.ir/article-1-1302-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 11، شماره 3 - ( پاييز 1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله طب سنتی اسلام و ایران Journal of Islamic and Iranian Traditional Medicine

Creative Commons License
This Journal is licensed under a Attribution-NonCommercial 4.0 International License

Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4645