[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 2، شماره 4 - ( زمستان 1390 ) ::
جلد 2 شماره 4 صفحات 329-336 برگشت به فهرست نسخه ها
کلیّات رویکرد به غذا و تغذیه در مکتب طب ایرانی
محمد مظاهری*، مریم یاوری، محمود بابائیان، محمد رضا حاجی حیدری، مهدی برهانی، احمد رضا شریفی علون آبادی، مهین الصاق، مجید آویژگان، احمد اسماعیل زاده، علیرضا قنادی
چکیده:   (15392 مشاهده)
غذا از اهمیّت خاصی در حفظ سلامتی انسان برخوردار است. نیاز به غذا یک نیاز دایمی است تا آنچه را که بوسیله‌ی عوامل داخلی و خارجی به تحلیل می‌رود، جایگزین نماید. بدیهی است برخورداری از تندرستی، بدون داشتن تغذیه‌ی صحیح میسر نمی‌باشد. در مکتب طب ایرانی بر تغذیه‌ی صحیح و درمان از طریق غذا تأکید فراوانی شده است، تا آنجا که حکیم بزرگ ایرانی محمد بن زکریای رازی در قرن سوّم، اوّلین و مهم‌ترین تدبیر درمان را اصلاح یا تجویز رژیم غذایی می‌داند. در این متون کیفیات و عملکردهای مشخصی برای مواد غذایی و خوراکی مشخص شده است که بعضی با علوم جدید قابل تأیید بوده و برای بعضی معادلی در علوم جدید یافت نمی‌شود. در این مقاله گروه‌بندی مواد غذایی در منابع طب سنّتی ایران به طور دقیق تشریح گردیده و تلاش شده است تا تعاریف طب سنّتی ایران، کما بیش با اصطلاحات علم نوین تغذیه همانند‌سازی گردد. تشابهات مابین این مبحث در مکتب طب ایرانی با طب سنّتی چین نیز ذکر شده است.
واژه‌های کلیدی: مکتب طب ایرانی، طب سنّتی چین، غذا، کثیر الغذا، قلیل الغذا، غذای دوایی.
متن کامل [PDF 475 kb]   (2174 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: ۱۳۹۱/۸/۱
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mazaheri M, Yavari M, Babaeian M, Hajiheidari M, Borhani M, Sharifi Olounabadi A, et al . Principles of Approach to Food and Nutrition in Traditional Iranian Medicine. jiitm. 2012; 2 (4) :329-336
URL: http://jiitm.ir/article-1-102-fa.html

مظاهری محمد، یاوری مریم، بابائیان محمود، حاجی حیدری محمد رضا، برهانی مهدی، شریفی علون آبادی احمد رضا، و همکاران. و همکاران.. کلیّات رویکرد به غذا و تغذیه در مکتب طب ایرانی. مجله طب سنتي اسلام وايران. 1390; 2 (4) :329-336

URL: http://jiitm.ir/article-1-102-fa.html



دوره 2، شماره 4 - ( زمستان 1390 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله طب سنتی اسلام و ایران Journal of Islamic and Iranian Traditional Medicine
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 32 queries by YEKTAWEB 3925