[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
اخلاق انتشار::
بانک ها و نمایه نامه ها::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
سؤالات متداول::
::
شاپای الکترونیکی و چاپی

p-ISSN: 2008-8574

e-ISSN: 2981-2380

 
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۲ نتیجه برای حنا

ژیلا مشیری، هما حاجی علیمحمدی، خدیجه امامی،
دوره ۶، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۹۴ )
چکیده

سابقه و هدف: از گذشته‌های دور تا امروز حنا یکی از مهم‌ترین و قابل توجه‌ترین گیاهان زینتی و دارویی برای ما ایرانی‌ها بوده ‌است. حنا به گفته حکمای طب سنتی ایران گیاهی سرد و خشک و هم گرم و خشک است. اما این گیاه رنگی خواص بسیاری نیز دارد و در طب عامیانه برای پیشگیری و درمان بسیاری از بیماری‌ها به کار می‌رفته است.

مواد و روش‌ها: روش بررسی در این پژوهش روش اسنادی است. به همین منظور بخش طب سنتی در مردم نگاری‌های موجود در آرشیو پژوهشکده مردم‌شناسی مورد مطالعه قرار گرفت. در این مقاله درمان سنتی با حنا در مناطقی از ایران بررسی شده، سپس مصارف حنا در طب کهن مورد پژوهش قرار گرفته است.

یافته‌ها: حنا و درمان سنتی با استفاده از این گیاه در ۱۳ استان کشور مورد پژوهش و بررسی قرار گرفت. آنچه که در این پژوهش حائز اهمیت است، استفاده از این گیاه در سراسر منطقه مورد بررسی برای بیماری‌های پوست و مو بوده است. علاوه بر آن برای دردهایی چون سردرد و پادرد و همینطور درمان زخم نیز از این گیاه استفاده می‌شده است.

نتیجه‌گیری: درمان‌های محلی و دانش عامیانه سنتی که گنجینه‌ای عظیم در هر منطقه از کشور هستند، نیاز به بررسی و تحقیق بیشتری دارند. چرا که این تحقیقات می‌تواند، راهگشای متخصصان طب سنتی قرار گیرد.


مجید بالائی کهنموئی، محبوبه بزرگی، مهناز خانوی، محمدرضا شمس اردکانی، تهمینه اکبرزاده، مینا سعیدی، منان حاجی محمودی،
دوره ۱۰، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۸ )
چکیده

سابقه و هدف: حنا گیاهی از جنس Lawsonia از خانواده حنائیان (Lythraceae) است. این گیاه درختچه‌ای با ارتفاع حدود ۲ متر است که غالباً به‌منظور استفاده از برگ‌های آن کاشته می‌شود؛ ولی سایر قسمت‌های گیاه همچون پوست و دانه نیز دارای اثرات درمانی می‌باشند. حنا در ایران، پاکستان، هند، نواحی گرمسیری و نیمه‌گرمسیری شرق آفریقا، جنوب آسیا رشد می‏کند. پراکنش حنا در ایران شامل هرمزگان، خوزستان، کرمان و سیستان بلوچستان است. هدف از این مطالعه بررسی اثرات درمانی حنا در متون طب سنتی ایران و واکاوی اثرات نوین اثبات شده در خصوص حنا می‌باشد.
مواد و روش ‏ها: تحقیق به روش مطالعۀ مروری و بر اساس جستجوی کتابخانه ‏ای در منابع اصلی و مکتوب طب سنتی ایران انجام گرفت. هم‏چنین پایگاه‌های مختلف اطلاعاتی مانند Magiran، SID، Scopus، Google Scholar, PubMed و  ScienceDirectبه‌منظور بررسی یافته‌های جدید جستجو شد.
بحث و نتیجه‌گیری: حنا (Lawsonia innermis. L) به‌طور گسترده در طب سنتی ایران برای درمان بسیاری از بیماری‌ها از جمله بیماری ‏های پوست و مو، سردرد و درمان زخم کاربرد دارد. پودر برگ حنا در رنگ‏‌آمیزی مو، ریش و ناخن به‌کار برده می‏شود. حنا از نظر فیتوشیمی شامل ترکیباتی همچون کینون‏ ها، کربوهیدرات‏ ها، پروتئین‏ ها، فلاونوئیدها، تانن ‏ها و ترکیبات فنولی، آلکالوئیدها، کومارین ‏ها و اسیدهای چرب می‏باشد. از مهم‌ترین کاربردهای گیاه حنا می‏توان به ضد درد، هیپوگلیسمی، محافظت‎کنندۀ کبدی، ضد التهاب، ضد باکتری، ضد میکروب، ضد قارچ، ضد ویروس، محرک سیستم ایمنی، آنتی‏اکسیدان و خصوصیات ضد سرطان اشاره کرد.
مقایسه و انطباق یافته‏ های سنتی و مطالعات امروزی نشانگر این است که منابع طب سنتی و طب جدید همخوانی بسیار نزدیک با هم دارند. از این رو با تأمل در یافته ‏های عملی انجام شده بر روی گیاه حنا و بررسی دقیق‏تر منابع طب سنتی و متون گذشتگان، می‏توان به فرآورده‏ های دارویی نوین و مؤثری از گیاه حنا دست یافت.

 

صفحه 1 از 1     

مجله طب سنتی اسلام و ایران Journal of Islamic and Iranian Traditional Medicine

Creative Commons License
This Journal is licensed under a Attribution-NonCommercial 4.0 International License

Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 27 queries by YEKTAWEB 4710