[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
اخلاق انتشار::
بانک ها و نمایه نامه ها::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
سؤالات متداول::
::
شاپای الکترونیکی و چاپی

p-ISSN: 2008-8574

e-ISSN: 2981-2380

 
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۲ نتیجه برای عسگری

عبدالصالح زر، سید علی حسینی، حسن عسگری، محمدامین صفری،
دوره ۸، شماره ۳ - ( پاييز ۱۳۹۶ )
چکیده

سابقه و هدف: بر اساس نظریات طب سنتی، مزاج فرد می‌تواند تعیین‌کننده خصوصیات جسمانی، روانی و عاطفی او باشد. هدف اصلی در این پژوهش مقایسه وضعیت مزاج در سه گروه نخبه، غیرحرفه‌ای و غیرفعال دوندگان بود.
مواد و روش‌ها: در این مطالعه پیمایشی، جامعه آماری شامل کلیه دوندگان نخبه و غیرحرفه‌ای هیئت دوومیدانی استان فارس بود که از بین دوندگان تعداد ۴۰ نفر دوندگان به‌طور تصادفی به ‌عنوان نمونه آماری انتخاب شد، که از این تعداد ۲۰ نفر نخبه و ۲۰ نفر غیرحرفه‌ای انتخاب شدند که تعداد ۲۰ نفر دیگر از افراد غیرفعال جهت مقایسه و تحقیق مورد بررسی قرار گرفت. وضعیت مزاجی با پرسشنامه خود اظهاری تعیین شد. داده‌ها توسط پرسشنامه جمع‌آوری شد. از روش‌های آزمون فرض آماری در این داده‌ها استفاده شد.
یافته‌ها: بین مزاج و سطح فعالیت بدنی ارتباط معنا‌داری وجود دارد (۰.۰۵ p<). همچنین بین صفراوی و دموی ‌بودن مزاج با سطح فعالیت بدنی در هر سه گروه دوندگان نخبه و غیرحرفه‌ای و افراد غیرفعال رابطۀ مستقیم وجود دارد. در صورتی ‌که بین سوداوی و بلغمی بودن مزاج با سطح فعالیت بدنی رابطه معناداری وجود ندارد (۰.۰۵ p>).
نتیجه‌گیری: می‌توان گفت که گرم بودن مزاج دوندگان می‌تواند عاملی مهم در جهت افزایش مشارکتشان در فعالیت‌های بدنی باشد.

دنیا عسگریان، غلامرضا گرمارودی،
دوره ۱۵، شماره ۳ - ( پاییز ۱۴۰۳ )
چکیده

اندیشۀ حمایت از سلامت زنان ایرانی برای نخستین بار از دورۀ قاجار و توسط روشنفکران و حامیان زنان در ایران رسوخ کرد. این امر در دورۀ پهلوی اول در جریان سیاست حاکمیت، مبنی بر دستیابی به اهداف توسعۀ کشور و نقش زنان به‌عنوان حامیان سلامت جمعی به‌صورت محدود موردتوجه قرار گرفت. در دورۀ پهلوی دوم، گسترش جهانی اندیشۀ حمایت از حقوق زنان به کمک جریان حمایت از سلامت زنان ایرانی آمد. دولت پهلوی دوم، حداقل از برنامۀ عمرانی سوم (دهۀ ۳۰ ه‍.ش)، سیاست‏گذاری تخصصی در زمینۀ ‌سلامت زنان ایرانی ـ به‌ویژه زنان روستایی ـ را در دستور کار قرار داد. در تحقیق پیش‌رو روند جهانی سیاست حمایت از سلامت زنان و تأثیر آن بر سیاست‌گذاری سلامت زنان روستایی در دورۀ پهلوی دوم (با تأکید بر دو دهۀ پایانی) بررسی می‌شود. این مقاله با استفاده از منابع کتابخانه‌ای و با تأکید بر اسناد حکومتی به‌جای‌مانده در تلاش است تا با شیوۀ توصیفی‌-تحلیلی به این پرسش پاسخ دهد که چگونه اندیشۀ جهانی حمایت از سلامت زنان در نگاه حاکمیت پهلوی دوم راه یافته است؟ همچنین این موضوع چگونه در سیاست‌گذاری حوزۀ سلامت زنان روستایی در ایران منعکس شده و چه تأثیری بر سطح سلامت زنان روستایی داشته است؟ یافته‌ها نشان می‌دهد که گرچه دولت پهلوی دوم از آغاز رسمیت‌یافتن جریان‌های جهانیِ حمایت از زنان در دهۀ ۲۰ ه‍.ش با اندیشۀ حمایت از سلامت زنان آشنا شده و آن را به رسمیت شناخته، اما روند جدّی اجرایی‌سازی این سیاست‌ها به‌ویژه برای زنان روستایی با چند دهه تأخیر از حدود سال‌های ۱۳۴۰ ه‍.ش آغاز شده است. نتایج این پژوهش نشان می‌دهد با وجود این‌که دولت پهلوی دوم به‌ویژه در طی برنامه‌های عمرانی چهارم و پنجم به سلامت زنان روستایی توجه داشته، اما زنان روستایی نتوانسته‌اند به حد نیاز از تغییرات حوزۀ سلامت منتفع شوند.


صفحه 1 از 1     

مجله طب سنتی اسلام و ایران Journal of Islamic and Iranian Traditional Medicine

Creative Commons License
This Journal is licensed under a Attribution-NonCommercial 4.0 International License

Persian site map - English site map - Created in 0.1 seconds with 27 queries by YEKTAWEB 4710