[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
اخلاق انتشار::
بانک ها و نمایه نامه ها::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
سؤالات متداول::
::
شاپای الکترونیکی و چاپی

p-ISSN: 2008-8574

e-ISSN: 2981-2380

 
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۱ نتیجه برای شیبانی

ندا عشایری، علیرضا عباسیان، سحر جانبخش، سمیرا شیبانی، فائزه سوداگری، محمد باقر مینایی،
دوره ۳، شماره ۴ - ( زمستان ۱۳۹۱ )
چکیده

گیاهان یکی از اولین و در دسترس ترین منابع قابل استفاده در درمان می‌باشند. امروزه استفاده از گیاهان دارویی به شدت در حال افزایش است. شناخت سلیقه و رویکرد جوامع به مصرف گیاهان دارویی و همچنین توجه به دیدگاه‌ها و پیشنهادهای مصرف کنندگان گیاهان دارویی، می‌تواند راهنمای خوبی برای برنامه‌ریزان و سیاست گزاران صنعت دارویی کشور باشد و با برنامه‌ریزی، آموزش‌های لازم در مورد گیاهان پرمصرف‌تر به پزشکان و حتی به سایر مردم داده شود. لذا در این مطالعه شایع‌ترین گیاهان دارویی‌خریداری شده از عطاری‌ها‌ی شهر تهران در سال ۱۳۸۷ مورد بررسی قرار گرفت.
در این مطالعه اطلاعات مربوط به مصرف داروهای گیاهی در شهر تهران از طریق پرسش از فروشندگان مغازه‌های عطاری بدست آمده است. نمونه‌گیری به روش چند مرحله ای انجام گردید. در ابتدا شهر تهران به پنج منطقه شمال، جنوب، مرکز، شرق و غرب تقسیم شده و سپس از هر منطقه ده عطاری به روش نمونه‌گیری تصادفی وارد مطالعه شده‌اند. پرسشگران نام پرفروش‌ترین داروهای گیاهی در فصول مختلف سال را در فرم‌های جمع‌آوری اطلاعات ثبت و سطح تحصیلات، رشته تحصیلی، سابقه کار در عطاری و منبعی که این فروشنده اطلاعات دارویی خود را از طریق آن کسب کرده‌است نیز پرسیده شد.
در مجموع اطلاعات مربوط به پنجاه عطاری مورد آنالیز آماری قرار گرفت. میانگین سنی عطاران ۴۰/۰۸ و میانگین تجربه کاری آنها در این حرفه ۱۶/۷۷سال بود. شایع‌ترین گیاهان خریداری شده از عطاران در فصل بهار به ترتیب، گل گاو زبان، سنبل الطیب ،خاکشیر، بنفشه در فصل تابستان به ترتیب خاکشیر، کاسنی، شاتره، تخم شربتی، در فصل پاییز، به ترتیب آویشن، پنیرک، گل ختمی، گل بنفشه و در فصل زمستان به ترتیب دارچین، زنجبیل، چهار گل و آویشن بوده است.
با توجه به شیوع بالای مصرف برخی گیاهان در بین مردم، به نظر می‌رسد باید برنامه‌ریزی لازم در جهت آموزش پزشکان و حتی در حد محدودتر، سایر مردم در خصوص موارد صحیح مصرف و نحوه صحیح مصرف این گیاهان که پر کاربردتر می‌باشند صورت گیرد.



صفحه 1 از 1     

مجله طب سنتی اسلام و ایران Journal of Islamic and Iranian Traditional Medicine

Creative Commons License
This Journal is licensed under a Attribution-NonCommercial 4.0 International License

Persian site map - English site map - Created in 0.09 seconds with 26 queries by YEKTAWEB 4700