[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
اخلاق انتشار::
بانک ها و نمایه نامه ها::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
سؤالات متداول::
::
شاپای الکترونیکی و چاپی

p-ISSN: 2008-8574

e-ISSN: 2981-2380

 
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۲ نتیجه برای تقی پور

سید موسی الرضا حسینی، سعید زیبائی، مهدی یوسفی، علی تقی پور، محمد رضا نورس،
دوره ۶، شماره ۲ - ( تابستان ۱۳۹۴ )
چکیده

سابقه و هدف: در منابع طب سنتی ایران شیر شتر با خواص غذائی و داروئی متعدد بویژه در کبد و درمان بسیاری از بیماری‌های آن اشاره شده است .اما شواهد مطالعاتی و تحقیقاتی جدید که در راستای تثبیت گزاره‌های مبتنی بر منابع طب سنتی ایرانی باشد کمتر مورد تحقیق واقع شده است. در این مقاله شواهد تحقیقاتی مرتبط با آثار درمانی شیر شتر در بیماری‌های کبد بیان می‌گردد.
مواد و روش‌ها: پایگاه‌های اطلاعاتی پاب مد، اسکوپوس، سیلویکا، استنادی جهان اسلام، جهاد دانشگاهی از سال ۱۹۹۰ الی ۲۰۱۳ و منابع معتبر طب سنتی با استفاده از نرم افزار نورالطب با واژه‌های کلیدی بررسی گردید. اطلاعات از مقالات چاپ شده تحقیقات نوین، طب سنتی ایران و بر‌ اساس نوع مطالعه و کاربرد‌های بالینی دسته‌بندی و نهایتاً با بازخوانی مطالب، محتوای مطالعه مورد تحلیل و تطبیق قرارگرفته است.
بحث و نتیجه‌گیری: کاربرد‌های متواتر شیر شتر در منابع طب سنتی برای کبد موید تاثیر ویژه آن بر این عضو می‌باشد در تحقیقات طب نوین نیز بر روی شیر شتر کبد بیشترین تحقیقات را به خود اختصاص داده است. بیواکتیوه‌های ویژه به همراه سیستم ایمنی متفاوت شتر با انتقال آن به شیر موجب شده است که شیر عملکرد‌های فارماکولوژیکی از جمله اثرات محافظتی در مقابل عوامل ویرال، باکتریال، مواد شیمیائی و سمی برای کبد داشته باشد. لذا این یافته ها ضمن تائید گزاره‌های طب سنتی، ایده های نوی را فرا روی محققان بویژه در هپاتیت‌های و یروسی و داروئی ،مسمومیت‌ها ، سیروز و کنسر‌های کبد قرار می‌دهد.


مهدی زروندی، مرضیه قرائتی، مهدی یوسفی، علی تقی پور،
دوره ۱۲، شماره ۱ - ( بهار ۱۴۰۰ )
چکیده

سابقه و هدف: ﺍﻣﺮﻭﺯﻩ مسئلۀ همهگیریهای شبه‏ کرونایی و از جمله پاندمی کروناویروس ﻭ ﺍﺑﻌﺎﺩ ﻣﺨﺘﻠﻒ ﺁﻥ ﺩﺭ ﺣﻮﺯۀ ﺳﻼﻣﺖ بهعنوان ﻳﻚ ﭼﺎﻟﺶ ﺟﺪﻱ جهانی برای ﻣﺴﺌﻮلان ﺑﻬﺪﺍﺷﺖ ﻭ ﺩﺭﻣﺎﻥ کشورها مطرح است. از طرفی منابع طب جدید در این زمینه هنوز نتوانسته بر مشکل غلبه کند و به درمان مشخصی دست یابد؛ به‌‏همین دلیل سازمان جهانی بهداشت از ارائۀ راهکارهای مفید پیشگیرانه و کنترلی از جمله ظرفیت طب سنتی استقبال میکند. ﺩﺭ ﺍﻳﻦ ﻣﻘﺎﻟﻪ ﺗﻼﺵ ﺷﺪﻩ ﺍﺳﺖ، ﺑﻪ ﺍﺭﺍئۀ دیدگاهها و ﺗﺪﺍﺑﻴﺮ توصیهشدۀ ﺣﻜﻤﺎﻱ ﻃﺐ ﺳﻨﺘﻲ ایرانی در مواجه با همهگیریهای عفونی که برخی از آنها علائم و رفتارهایی شبیه کروناویروس را ایجاد میکنند، ﭘﺮﺩﺍﺧﺘﻪ ﺷﻮﺩ.
مواد و روشها: این مقاله یک بررسی مروری و کتابخانهای است که بهصورت هدفمند و با معیارهای معین از طریق جستوجو در کتب معتبر طب ایرانی و برخی منابع طب رایج و پایگاههای اطلاعات علمی داخلی و بینالمللی با کلیدواژههای مرتبط، بدون اعمال محدودیت زمانی انجام شده است.
یافتهها: ابعاد مختلف طبی همهگیریهای عفونی شبه کروناویروس تحت اصطلاح کلی «هوای وبایی» در متون طب ایرانی موردبحث قرار گرفته است و حکمای طب ایرانی ضمن بیان ابعاد مختلف این موضوع اعم از تعاریف، سببشناسی، بیماریزایی و نشانهشناسی، به تدابیر پیشگیرانه و کنترلی آن در قالب اصول ششگانه «حفظ الصحه» بهطور مبسوط پرداختهاند.
نتیجهگیری: انجام کارآزماییهای بالینی برای استفاده از آموزهها و تجربههای حکمای طب ایرانی در همهگیریهای شبه کروناویروس و از جمله پاندمی کروناویروس میتواند به اثربخشبودن یا نبودن این شیوههای پیشگیرانه کمک کند.


صفحه 1 از 1     

مجله طب سنتی اسلام و ایران Journal of Islamic and Iranian Traditional Medicine

Creative Commons License
This Journal is licensed under a Attribution-NonCommercial 4.0 International License

Persian site map - English site map - Created in 0.1 seconds with 27 queries by YEKTAWEB 4700