:: دوره 9، شماره 1 - ( بهار 1397 ) ::
جلد 9 شماره 1 صفحات 11-5 برگشت به فهرست نسخه ها
فعالیت مهارکنندگی استیل کولین استرازی روغن ثابت و روغن فرار میوه ی گیاه برگ بو
علی محمد رنجبر*، ناهید حاجی محمدی، علیرضا مرادی، حمید ندری، وحید رمضانی، احمد مصدق، مینو برومند
چکیده:   (4279 مشاهده)
سابقه و هدف:  بیماری آلزایمراز مهمترین  انواع دمانس مغزی در بین افراد مسن می‌باشد که در آن قدرت شناخت و حافظه فرد تحت تاثیر قرار می‌گیرد.تاکنون درمان های متنوعی برای بهبودو کندکردن روند بیماری آلزایمر پیشنهاد شده است که اکثرا بر مبنای مهار آنزیم استیل کولین استراز در مغز بوده اند.مطابق با منابع طب سنتی، گیاه برگ بو دارای یک نقش مهم در تقویت ذهن و حافظه است. هدف مطالعه ی کنونی تعیین فعالیت مهارکنندگی استیل کولین استرازی روغن ثابت و روغن فرار میوه ی گیاه برگ بو بوده است.
مواد و روش ها: تحقیق به روش تجربی انجام گرفت. میوه های گیاه برگ بو بعد از جمع آوری، خشک شده و با روش سوکسله و با استفاده از حلال n- هگزان عصاره گیری شدند. در نهایت به کمک روش Ellman فعالیت مهار کنندگی استیل کولین استراز روغن ثابت و فرار میوه گیاه برگ بو مورد بررسی قرار گرفت و درصد مهار مورد مقایسه و تحلیل قرار گرفت.
یافته ها: روغن ثابت با غلظت mg.mL-۱  ۱/۳۵ آنزیم استیل کولین استراز را ۲.۴ ± ۳۴.۳۳ درصد مهار کرد و روغن فرار با غلظت μg.mL-۱ ۱.۸ آنزیم را به میزان ۵۰ درصد مهار نمود.
بحث و نتیجه گیری: با توجه به نتایج حاصل از این تحقیق، یکی از شیوه های احتمالیتاثیر میوه گیاه برگ بو در تقویت ذهن و حافظه می تواندبه علت فعالیت مهارکنندگی استیل کولین استرازی اسانس و روغن ثابت میوه ی گیاه باشد.
واژه‌های کلیدی: بیماری آلزایمر، استیل کولین استراز، برگ بو.
متن کامل [PDF 132 kb]   (1160 دریافت)    
نوع مطالعه: اصيل پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1396/12/10 | پذیرش: 1397/1/16


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 9، شماره 1 - ( بهار 1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها