[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 3، شماره 3 - ( `پاييز 1391 ) ::
جلد 3 شماره 3 صفحات 318-311 برگشت به فهرست نسخه ها
تعیین فعالیت ضد اکسیدانی پنج نوع میوه ذکر شده در قرآن مجید و احادیث
علی میرزایی* ، مهدی قوامی زاده
چکیده:   (19714 مشاهده)

میوه‌ها یکی از قدیمی‌ترین غذا‌های انسان با فعالیت‌های بیولوژیکی می‌باشند. بر اساس کتاب آسمانیِ قرآن، میوه‌هایی مانند انگور، خرما، انجیر، زیتون و انار هدایای آسمانی هستند که از طرف خداوند به انسان‌ها اهدا شده است. قرآن مجید در سوره‌های مختلف به توصیف اهمیّت گیاهان جهت درمان بیماری‌های مختلف می‌پردازد. این مطالعه برای تلفیق استفاده علمی و دینی گیاهان بومی و بوجود آوردن آگاهی در خصوص انواع میوه‌جات ذکر شده در قرآن و احادیث طراحی شده است. در این مطالعه خواص ضد اکسیدانی پنج نوع میوه ذکر شده در قرآن مجید تعیین گردید.
میوه‌ها بر اساس نام‌های علمی، انگلیسی، محلی و نام خانواده دسته‌بندی شده‌اند. برای تعیین خواص ضد اکسیدانی میوه‌های انگور، خرما، انجیر، زیتون و انار از آزمون‌های دی فنیل پیکریل هیدرازیل، فعالیت آنتی اکسیدانی معادل ترولکس و فعالیت آنتی‌اکسیدانی آهن احیا استفاده شد. فنل تام با روش فولین- سیوکالتو اندازه‌گیری شد.
محتوای فنلی نمونه‌ها با روش فولین- سیوکالتو در محدوده بین ۳۶ - ۱۴۹ میلی‌گرم اسید گالیک در صد گرم عصاره بود. بیشترین و کمترین مقدار فعالیت ضد اکسیدانی با آزمون دی فنیل پیکریل هیدرازیل بین ۰.۳- ۳.۸۳ میلی‌گرم در میلی‌لیتر عصاره بود. محدوده مقدار فعالیت ضد‌اکسیدانی به‌روش آهن احیا بین ۰.۷۳ - ۱۰.۵۸ میلی‌مول آهن(II) در صد میلی‌گرم عصاره بود. بیشترین فعالیت ضد اکسیدانی معادل ترولکس ۱۲.۴ میکرومول و کمترین میزان ۰.۹۱ میکرومول ترولکس در گرم عصاره بود. میزان فعالیت ضد اکسیدانی نمونه‌ها به ترتیب در انار > زیتون > انگور > خرما > انجیر گزارش شد. گیاهان دارویی به خاطر پذیرش عامه، کمترین میزان آسیب و حداقل عوارض جانبی بر روی مصرف کننده به طور وسیعی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

واژه‌های کلیدی: قرآن مجید، احادیث، فعالیت ضد اکسیدانی، انار، فنل تام
متن کامل [PDF 1753 kb]   (3417 دریافت)    
نوع مطالعه: اصيل پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1391/4/2 | پذیرش: 1391/6/13
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mirzaei A, Ghavami zadeh M. Antioxidant activity of Five Fruit Plant Species Mentioned in the Holy Qura’n and Ahadith. jiitm 2012; 3 (3) :311-318
URL: http://jiitm.ir/article-1-154-fa.html

میرزایی علی، قوامی زاده مهدی. تعیین فعالیت ضد اکسیدانی پنج نوع میوه ذکر شده در قرآن مجید و احادیث. مجله طب سنتي اسلام وايران. 1391; 3 (3) :311-318

URL: http://jiitm.ir/article-1-154-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 3، شماره 3 - ( `پاييز 1391 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله طب سنتی اسلام و ایران Journal of Islamic and Iranian Traditional Medicine

Creative Commons License
This Journal is licensed under a Attribution-NonCommercial 4.0 International License

Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4645