[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
اخلاق انتشار::
بانک ها و نمایه نامه ها::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
سؤالات متداول::
::
شاپای الکترونیکی و چاپی

p-ISSN: 2008-8574

e-ISSN: 2981-2380

 
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۲ نتیجه برای نفخ

احمد رضا شریفی علون آبادی، مهین الصاق، محمد رضا حاجی حیدری، مهدی برهانی، مریم یاوری، محمود بابائیان، محمد مظاهری، مجید آویژگان، حمید افشار، پیمان ادیبی، علیرضا قنادی،
دوره ۲، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۳۹۰ )
چکیده

نفخ یکی از مشکلات شایع گوارشی در سطح جامعه است. در بسیاری از موارد علّت ارگانیک شناخته‌ شده‌ای برای این عارضه یافت نمی‌شود که این نوع نفخ را نفخ عملکردی یا فانکشنال می‌نامند. اگرچه تا حدود سه دهه‌ی قبل بیماری گوارشی عملکردی را صرفاً سایکولوژیک در نظر می‌گرفتند، ولی امروزه ارتباط بین عوامل فیزیولوژیک و روان‌شناختی در مورد این بیماری مد نظر قرار گرفته است. طب سنّتی ایران علاوه بر توجه به علل غیر ارگانیک (موجبات اعراض نفسانی)، اسباب ارگانیک دیگری (اخلاط،...) را با توجه به مبانی خود مطرح می‌نماید که می‌تواند در درمان این عارضه کمک شایانی داشته باشد. در این مقاله سعی شده است تا علل نفخ عملکردی در پزشکی جدید با علل کلّی نفخ در طب سنّتی ایران مقایسه گردیده و به این پرسش پاسخ داده شود که آیا می‌توان گفت برخی از بیمارانی که از نظر طب جدید نفخ عملکردی دارند از نظر طب سنّتی دارای اختلالی ارگانیک می‌باشند و از سوی دیگر نحوه‌ی عملکرد جنبه‌های روان‌شناختی در هر کدام از این دو حوزه چگونه است؟ مقایسه‌هایی بین مبانی طب سنّتی ایران و چین نیز در خصوص این بیماری انجام شده است.

زهره مرتجی، الهام عمارتکار، بهزاد جدیری، فرهاد جعفری،
دوره ۸، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۳۹۶ )
چکیده

سابقه و هدف: با توجه به شیوع و روند رو به افزایش نفخ و مشخص نبودن علت نفخ در طب جدید، درمان مناسب برای این مشکل هنوز موجود نیست. در این شرایط این سؤالات مطرح می‌شوند که از منظر طب ایرانی، چه عللی برای ایجاد نفخ عنوان می‌شود و درمان‌های پیشنهادی برای آن چیست؟ این مطالعه به‌منظور پاسخگویی به سؤالات فوق انجام شده است.
مواد و روش‌ها: تحقیق به‌صورت کتابخانه‌ای انجام گرفته و با مراجعه به کتاب‌های طب ایرانی و معتبر در مورد علل و درمان‌های نفخ، این موارد بررسی و گزارش شده است.
نتیجه‌گیری: در منابع طب سنتی ایران، اسباب و علل متنوع و متعددی برای ایجاد نفخ بیان شده و درمان‌های هریک جداگانه عنوان شده است. این موارد، امروزه به خوبی قابل انطباق و به‌کارگیری برای بیماران مبتلا به نفخ هستند. نظر به عدم موفقیت طب جدید در مورد سبب‌شناسی و ارائۀ درمان برای نفخ، ضروری است توصیه‌های طب ایرانی برای تعیین علل نفخ و درمان‌های مناسب برای آن، مورد بررسی تجربی قرار گیرد.


صفحه 1 از 1     

مجله طب سنتی اسلام و ایران Journal of Islamic and Iranian Traditional Medicine

Creative Commons License
This Journal is licensed under a Attribution-NonCommercial 4.0 International License

Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 27 queries by YEKTAWEB 4710