[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
اخلاق انتشار::
بانک ها و نمایه نامه ها::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
سؤالات متداول::
::
شاپای الکترونیکی و چاپی

p-ISSN: 2008-8574

e-ISSN: 2981-2380

 
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۱ نتیجه برای تمرینات مقاومتی

زهرا حیدری، زهره امیرخانی،
دوره ۱۳، شماره ۱ - ( ۳-۱۴۰۱ )
چکیده

سابقه و هدف: انتخاب و هدایت مناسب ورزشکار یکی از مزایای استعدادیابی است که موجب صرفه‌جویی‌های زیاد در مصرف منابع خواهد شد. تفاوت‌های فردی یکی از مهم‌ترین شاخص‌‌‌هایی است که در این امر نقش قابل‌ملاحظه‌ای دارد. تفاوت‌های فردی در طب ایرانی تحت عنوان مزاج به تفاوت‌های جسمی، فیزیولوژیکی و روانی می‌پردازد. هدف این پژوهش بررسی نقش مزاج در تفاوت‌های فیزیولوژیکی طی یک دوره تمرینات مقاومتی در زنان غیرورزشکار است.
مواد و روش‏ها: این تحقیق از نوع نیمه‌تجربی با طرح پیش از دوره و پس از دوره با دو گروه تجربی سردمزاج و گرم‌مزاج بود. در این تحقیق بانوان غیرورزشکار جوان به‌عنوان جامعۀ آماری قرار گرفتند. نمونه‌های تحقیق توسط پرسشنامۀ استاندارد تعیین مزاج سلمان‌نژاد به دو گروه گرم‌مزاج (۱۲ نفر) و سردمزاج (۱۲ نفر) تقسیم شدند. شاخص‌های ترکیب بدن در دو نوبت قبل از تمرینات مقاومتی و بعد از تمرینات مقاومتی اندازه‌گیری شد. دستورالعمل تمرینی که در آن عضلات سینه‌ای بزرگ، ذوزنقه‌ای، شکمی و عضلات اکستنسور و فلکسور رانی عضلات هدف قرار داشت، پس از جمع‌آوری و واردکردن داده‌ها در محیط نرم‌افزار  SPSSنسخۀ ۲۱ داده‌های خام مورد تجزیه‌وتحلیل قرار گرفت. آزمون فرضیه‌ها با سطح معنی‌داری ۰۵/۰p مورد آزمایش قرار گرفت.
یافته‌ها: یافته‌ها نشان داد تفاوت بین‌گروهی درصد عضله در یک دورۀ تمرین مقاومتی زنان جوان غیرورزشکار گرم و سردمزاج معنی‌دار بود (۰۳/۰=p). تفاوت بین‌گروهی نسبت دور کمر به لگن در یک دورۀ تمرین مقاومتی زنان جوان غیرورزشکار گرم و سردمزاج معنی‌دار نبود (۱۳/۰=p). تفاوت بین گروهی درصد چربی در یک دورۀ تمرین مقاومتی زنان جوان غیرفعال گرم و سردمزاج معنی‌دار بود (۰۴/۰=p).

نتیجه‌گیری: افراد سردمزاج در فعالیت‌های مقاومتی تغییرات فیزیولوژیکی در حوزۀ سلامت نسبت به افراد گرم‌مزاج شرایط بهتری دارند؛ لذا مزاج افراد را در عملکردهای ورزشی تندرستی و حرفه‌ای افراد می‌توان مؤثر دانست.
 


صفحه 1 از 1     

مجله طب سنتی اسلام و ایران Journal of Islamic and Iranian Traditional Medicine

Creative Commons License
This Journal is licensed under a Attribution-NonCommercial 4.0 International License

Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 26 queries by YEKTAWEB 4714