۶ نتیجه برای بابونه
غلامرضا امین، محبوبه خاتم ساز، مهناز خانوی، بهزاد ذوالفقاری، روجا رحیمی، ابوالقاسم سلطانی، محمد رضا شمس اردکانی، میثم شیرزاد، امید صادقپور، امیر مهدی طالب، علیرضا قنادی، مهرداد کریمی، منصور کشاورز، عبدالعلی محقق زده، محمود مصدق، فریبرز معطر، محمدباقر مینایی،
دوره ۱، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۳۸۹ )
چکیده
در منابع کهن طبی برای گیاه بابونه نامهای مختلفی بیان شده است. از طرفی گونههای مختلفی با این نام در ایران رویش داشته و در بازار دارویی عرضه میشوند. در این مطالعه شرح موجود در منابع طب سنّتی با مراجع گیاهشناسی تطابق داده شده و مشخص گردید که گونههای موجود بابونه شامل Matricaria chamomilla var. chamomilla بانام پیشنهادی بابونهی شیرازی،M. chamomilla var. recutita با نام پیشنهادی بابونهی معطّر، Tripleurospermum disciforme با نام پیشنهادی بابونهی دشتی و Anthemis nobilis با نام پیشنهادی بابونهی رومی میباشند. نتایج این بررسی میتواند راهگشای محققین برای تشخیص آنها در متون طب سنّتی باشد.
غلامرضا امین، محبوبه خاتم ساز، مهناز خانوی، بهزاد ذوالفقاری، روجا رحیمی، ابوالقاسم سلطانی، محمد رضا شمس اردکانی، میثم شیرزاد، امید صادقپور، امیر مهدی طالب، علیرضا قنادی، مهرداد کریمی، منصور کشاورز، عبدالعلی محقق زاده، محمود مصدق، فریبرز معطر، محمد باقر مینایی،
دوره ۲، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۰ )
چکیده
اقحوان یکی از گیاهان مطرح در متون طب سنتی ایران است که به عنوان نوعی بابونه معرفی شده و خواصی همچون محلل، مفتح عروق و مدر بول و حیض و عرق از آن گزارش شده است. از جمله اسامی دیگر این گیاه می توان به بابونه گاو، بابونه گاو چشم و کافوریه اشاره نمود. اقحوان به دلیل تفاوت در بزرگی گل و مشخصات میوه و نیز افعال و خواص از انواع بابونه قابل تفکیک است. با در نظر گرفتن خصوصیات گیاه شناسی مذکور در منابع طب و داروسازی سنتی برای این گیاه، میتوان آن را با گیاه Tanacetum parthenium(L .) Schultz متعلق به خانوادهی کاسنی (Compositae) مطابقت داد.
فرزانه غفاری، الهام معین،
دوره ۴، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۲ )
چکیده
بابونه، از گیاهان دارویی بارز تیره کاسنی است که چندین جنس دارد و در نقاط مختلف میروید. بوی خوش اندامهای هوایی این گیاه از زمانهای قدیم مورد توجه بوده است. در متون پزشکی و دارویی کهن و نیز از نگاه دانشمندان ایران و اسلام بابونه از جایگاه ویژهای برخوردار بوده است. برای مثال در آثار دیوسکوریدوس، جالینوس، ابن سینا، جرجانیو ابن بیطار با بیانهای متفاوت به خواص درمانی این گیاه از جمله در بیماریهای دستگاه عصبی، گوارشی و تنفسی اشاره شده است. گونههای بابونه شاملMatricariachamomillavar.chamomilla (بابونه شیرازی)، Matricariachamomillavar.recutita(بابونه معطر)، Tripleurospermumdisciforme(بابونه دشتی)، Anthemisnobilis L.(بابونه رومی) میباشند.در علم داروسازی گونههای مختلف این گیاه و ترکیبات موجود در اسانس آن شناسایی و در درمان مورد استفاده قرار گرفته اند، در حال حاضر فراوردههای مختلفی از بابونه به اشکال کرم، لوسیون، قطره خوراکی و پودر در بازار وجود دارد. در این مقاله سعی کردیم خواص درمانی بابونه در متون طب سنتی ایرانی و اسلامی را جمع آوری کنیم، پیشنهاد میشود که با انجام مطالعات کلینیکال ترایال خواص بابونه در مقالات علمی تایید گردد.
دوره ۷، شماره ۰ - ( ۱۲-۱۳۹۵ )
چکیده
اقحوان یکی از گیاهان مطرح در متون طب سنتی ایران است که به عنوان نوعی بابونه معرفی شده و خواصی همچون محلل، مفتح عروق و مدر بول و حیض و عرق از آن گزارش شده است. از جمله اسامی دیگر این گیاه می توان به بابونه گاو، بابونه گاو چشم و کافوریه اشاره نمود. اقحوان به دلیل تفاوت در بزرگی گل و مشخصات میوه و نیز افعال و خواص از انواع بابونه قابل تفکیک است. با در نظر گرفتن خصوصیات گیاه شناسی مذکور در منابع طب و داروسازی سنتی برای این گیاه، میتوان آن را با گیاه (L .) SchultzTanacetum parthenium متعلق به خانوادهی کاسنی (Compositae) مطابقت داد.
دوره ۷، شماره ۰ - ( ۱۲-۱۳۹۵ )
چکیده
در منابع کهن طبی برای گیاه بابونه نامهای مختلفی بیان شده است. از طرفی گونههای مختلفی با این نام در ایران رویش داشته و در بازار دارویی عرضه میشوند. در این مطالعه شرح موجود در منابع طب سنّتی با مراجع گیاهشناسی تطابق داده شده و مشخص گردید که گونههای موجود بابونه شامل Matricaria chamomilla var. chamomilla بانام پیشنهادی بابونهی شیرازی،M. chamomilla var. recutita با نام پیشنهادی بابونهی معطّر، Tripleurospermum disciforme با نام پیشنهادی بابونهی دشتی و Anthemis nobilis با نام پیشنهادی بابونهی رومی میباشند. نتایج این بررسی میتواند راهگشای محققین برای تشخیص آنها در متون طب سنّتی باشد
حسن خلیلی، اکرم غلامی، مصطفی راد، فرشته قراط،
دوره ۱۳، شماره ۳ - ( ۹-۱۴۰۱ )
چکیده
سابقه و هدف: تهوع از عوارض بعضی تکنیکهای تشخیصی است. این عارضه بعد از انجام اندوسکوپی که یکی از روشهای تشخیصی- درمانی است بروز میکند و حالت آزاردهندهای برای بیمار دارد. بابونه از جمله گیاهانی است که در طب سنتی خاصیت ضدتهوع دارد. این مطالعه با هدف تأثیر استنشاق بابونه بر تهوع بعد از انجام اندوسکوپی انجام شد.
مواد و روشها: این مطالعه یک کارآزمایی یک سوکور تصادفیشده با جمعیت ۱۶۰ نفر در دو گروه مداخله و کنترل است که نمونهگیری آن در خرداد ۹۷ در بیمارستان واسعی سبزوار انجام شد. پس از بررسی معیارهای ورود و خروج، فرم رضایت آگاهانه و اطلاعات دموگرافیک توسط بیمار تکمیل و سپس رایحهدرمانی بهمدت ۲۰ دقیقه قبل از اندوسکوپی انجام شد. پس از اتمام اندوسکوپی، تهوع بیمار با استفاده از معیار VAS اندازهگیری شد. تحلیل دادهها با استفاده از نرمافزار SPSS۲۱ و آزمونهای آماری کای دو، فیشر، کلموگروف- اسمیرنوف و تی تست انجام شد.
یافتهها: بیشتر افراد شرکتکننده در این مطالعه زنان، افراد غیرشاغل و ساکن شهر بودند. میانگین سنی کل جمعیت ۱۰/۴۲ بود. میانگین نمرۀ تهوع بعد از اندوسکوپی در گروه مداخله ۲/۲۲±۵/۲۷ و در گروه کنترل ۲/۳۱±۵/۹۳ بود که از نظر آماری تفاوت معنیدار نداشتند (۰/۶۷=p).
نتیجهگیری: نتایج این پژوهش نشان داد که استنشاق اسانس بابونه بر کاهش تهوع بعد از اندوسکوپی مؤثر نبوده است.