[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
اخلاق انتشار::
بانک ها و نمایه نامه ها::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
سؤالات متداول::
::
شاپای الکترونیکی و چاپی

p-ISSN: 2008-8574

e-ISSN: 2981-2380

 
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۳ نتیجه برای عظیمی

رقیه السادات عظیمی،
دوره ۳، شماره ۳ - ( `پاييز ۱۳۹۱ )
چکیده

پزشکی از جمله علومی است که تحت تعالیم عالیه اسلام در قرن اول تا سوم با حضور پزشکان جندی‌شاپور و حمایت تنی چند از خلفای عباسی رشد چشم‌گیری یافت و سپس با قدرت‌گیری آل‌بویه و دست‌یابی بر بخش‌های غربی به‌خصوص بغداد، پایتخت جهان اسلام، روند این تحولات شتاب بیشتری یافت.
بر همین اساس شناخت جایگاه پزشکی در زمان آل بویه به عنوان حلقه استمرار پیوند دانش پزشکی پیش از اسلام به دوران اسلامی از اهمیت به سزایی برخوردار است؛ به همین جهت هدف از این مطالعه بررسی بیمارستان‌های دوره آل بویه می‌باشد. نتایج تحقیق، بیان‌گر آن است که، حمایت‌های بی دریغ امرای آل‌‌ بویه به‌خصوص عضدالدوله موجبات ارتقای سطح بهداشت و درمان جامعه را به همراه داشته‌ است. پیامد عوامل فوق، جذب دانشمندان و پزشکان برجسته‌ای بود که بدون توجه به مشکلات گوناگون، به بهترین وجه به امر پزشکی و حتی انتقال اطلاعات طبی خود از طریق تهیه کتاب و حفظ آن‌ها به صورت تالیف، ترجمه چنان کارنامه درخشانی از خود به ‌جای گذاشتند که به جرات می‌توان این گونه نتیجه‌گیری کرد که حاصل تجربیات آنان پایه و اساس تمدن پزشکی غرب بوده است.


رقیه سادات عظیمی،
دوره ۵، شماره ۱ - ( بهار ۱۳۹۳ )
چکیده

تاریخ پزشکی در ایران به دوران پیش از اسلام می‌رسد، اولین مرکز آموزش پزشکی با نام «جندی شاپور»، که نقش بسیار مهمی در شکل‌گیری و تکوین این علم داشته، در زمان حکومت ساسانیان ساخته شد. این دانشگاه پس از حمله اعراب مسلمان به ایران همچنان از رونق علمی برخوردار بود،اما بعد از دو قرن آشوب و هرج و مرج و با روی ‌کار آمدن حکومت عباسیان، با انتقال اولین پرشک این مرکز به بغداد در عمل دستاوردهای این دانشگاه به مرکز جهان اسلام منتقل شد.پزشکی پس از اسلام با امتزاج چند مقولۀ علمی از جمله طب یونانی، بقراطی و جالینوسی تقویت؛ و با حمایت امرای وقت از جمله هارون‌الرشید و مأمون پیشرفت کرد، به‌طوری‌که کم کم پزشکان جهان اسلام توانستند به تألیف آثار طبی مستقل بپردازند؛ اولین قدم به‌صورت دائره‌المعارف‌های جامع و کلی شکل گرفت. با ظهور دولت آل بویه و حمایت بی‌دریغ دولت‌مردان این سلسله زمینه برای تخصصی‌شدن پزشکی و شکل‌گیری شاخه‌هایی از این علوم فراهم شد. بر همین اساس شناخت جایگاه پزشکی در زمان آل بویه با تکیه بر تغییر و تحولات مبتنی بر تخصص‌گرایی از اهمیت به‌سزایی برخوردار است؛ این شناخت و بررسی براساس این سوال که: تخصص‌های پزشکی دوره آل بویه کدامند؛سامان یافته است.
نتایج تحقیق، بیانگر آن است که حمایت‌های بی‌دریغ امرای آل‌‌ بویه به‌خصوص عضدالدوله موجبات ارتقاء سطح بهداشت و درمان جامعه را به همراه داشته‌است؛ پیامد عامل فوق، جذب دانشمندان و پزشکان متخصص برجسته‌ای بود که بدون توجه به مشکلات گوناگون، به بهترین وجه به امر پزشکی و حتی انتقال اطلاعات طبی خود از طریق تهیه کتاب و حفظ آنها به صورت تألیف و ترجمه کارنامه درخشانی از خود به ‌جای گذاشتند..


مریم عظیمی، مهدیه سادات افتخارافضلی، حمیده خرم‌پژوه، فاطمه سادات هاشمی‌نسب،
دوره ۱۱، شماره ۲ - ( تابستان ۱۳۹۹ )
چکیده

سابقه و هدف: سندرم رودۀ تحریک‏‌پذیر شایع‏‌ترین اختلال عملکردی روده است که با درد عودکنندۀ شکم و با تغییر در شکل یا تعداد موارد دفع همراه است. اثربخشی طب سنتی و مکمل در بهبود علائم سندرم رودۀ تحریک‌‏پذیر گزارش شده است. به‏‌منظور استفاده از توصیه‏‌های مرتبط با سبک زندگی و درمان‏‌های طب ایرانی، لازم است واژه‏‌های متناظر بیماری در طب ایرانی یافت شوند. هدف از این مطالعه، یافتن واژه‏‌های متناظر سندرم رودۀ تحریک‌‏پذیر در طب ایرانی است.
مواد و روش‏‌ها: علائم اصلی سندرم رودۀ تحریک‌‏پذیر در منابع طب ایرانی جست‏‌وجو و نزدیک‌‏ترین بیماری‏‌ها، فیش‏‌برداری و موارد مشترک انتخاب شدند. سپس اسباب این بیماری‏‌ها لیست شده و از نظر تطابق با معیارهای ROME IV بررسی شدند. همچنین سندرم رودۀ تحریک‏‌پذیر با کلیدواژه‏‌های مرتبط با طب ایرانی در پایگاه‏‌های اطلاعاتی جست‏‌وجو شدند. تمام مراحل با نظارت ۵ متخصص طب ایرانی با سابقۀ مطالعه در سندرم رودۀ تحریک‏‌پذیر و ۳ متخصص گوارش انجام شد.
یافته‏‌ها: مغص و قولنج دو بیماری هستند که با داشتن علامت درد شکمی و تغییر وضعیت دفع، بیشترین مشابهت را با سندرم رودۀ تحریک‏‌پذیر دارند. مغص با یا بدون اسهال و قولنج با یبوست همراه است. برخی از اسباب مغص و قولنج به‏‌دلیل غیرعملکردی‏‌بودن و عدم تطابق با ROME IV، حذف شدند.
نتیجه‏‌گیری: بررسی تعاریف زیرگروه‏‌های سندرم رودۀ تحریک‏‌پذیر (IBS)، نشان می‏‌دهد، نوع با علامت غالب اسهال (IBS-D) بیشتر با مغص، و نوع با علامت غالب یبوست (IBS-C) بیشتر با قولنج مرتبط هستند. برای بررسی ارتباط انواع زیرگروه‏‌های سندرم رودۀ تحریک‌‏پذیر با یافته‏‌های این مقاله، مطالعات تکمیلی مقطعی (Cross sectional) توصیه می‏‌شود.


صفحه 1 از 1     

مجله طب سنتی اسلام و ایران Journal of Islamic and Iranian Traditional Medicine

Creative Commons License
This Journal is licensed under a Attribution-NonCommercial 4.0 International License

Persian site map - English site map - Created in 0.1 seconds with 28 queries by YEKTAWEB 4710