[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 3، شماره 3 - ( `پاييز 1391 ) ::
جلد 3 شماره 3 صفحات 311-318 برگشت به فهرست نسخه ها
تعیین فعالیّت ضد اکسیدانی پنج نوع میوه ذکر شده در قرآن مجید و احادیث
علی میرزایی*، مهدی قوامی زاده
چکیده:   (15438 مشاهده)

میوه ها یکی از قدیمیترین غذا های انسان با فعالیتهای بیولوژیکی می باشند. بر اساس کتاب آسمانیِ قرآن، میوه هایی مانند انگور، خرما، انجیر، زیتون و انار هدایای آسمانی هستند که از طرف خداوند به انسانها اهدا شده است. قرآن مجید در سوره های مختلف به توصیف اهمیّت گیاهان جهت درمان بیماریهای مختلف می پردازد. این مطالعه برای تلفیق استفاده علمی و دینی گیاهان بومی و بوجود آوردن آگاهی در خصوص انواع میوه جات ذکر شده در قرآن و احادیث طراحی شده است. در این مطالعه خواص ضد اکسیدانی پنج نوع میوه ذکر شده در قرآن مجید تعیین گردید. میوه ها بر اساس نامهای علمی، انگلیسی، محلی و نام خانواده دسته بندی شده اند. برای تعیین خواص ضد اکسیدانی میوه های انگور، خرما، انجیر، زیتون و انار از آزمونهای دی فنیل پیکریل هیدرازیل، فعالیت آنتی اکسیدانی معادل ترولکس و فعالیت آنتی اکسیدانی آهن احیا استفاده شد. فنل تام با روش فولین- سیوکالتو اندازه گیری شد. محتوای فنلی نمونه ها با روش فولین- سیوکالتو در محدوده بین 36 - 149 میلی گرم اسید گالیک در صد گرم عصاره بود. بیشترین و کمترین مقدار فعالیت ضد اکسیدانی با آزمون دی فنیل پیکریل هیدرازیل بین 0.3- 3.83 میلی گرم در میلی لیتر عصاره بود. محدوده مقدار فعالیت ضد اکسیدانی به روش آهن احیا بین 0.73 - 10.58 میلی مول آهن(II) در صد میلی گرم عصاره بود. بیشترین فعالیت ضد اکسیدانی معادل ترولکس 12.4 میکرومول و کمترین میزان 0.91 میکرومول ترولکس در گرم عصاره بود. میزان فعالیت ضد اکسیدانی نمونه ها به ترتیب در انار > زیتون > انگور > خرما > انجیر گزارش شد. گیاهان دارویی بخاطر پذیرش عامه، کمترین میزان آسیب و حداقل عوارض جانبی بر روی مصرف کننده به طور وسیعی مورد استفاده قرار می گیرند

واژه‌های کلیدی: قرآن مجید، احادیث، فعالیت ضد اکسیدانی، انار، فنل تام
متن کامل [PDF 886 kb]   (2114 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: ۱۳۹۱/۱۱/۲ | پذیرش: ۱۳۹۲/۶/۸ | انتشار: ۱۳۹۲/۶/۸
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mirzaei A, Ghavami zadeh M. Antioxidant activity of Five Fruit Plant Species Mentioned in the Holy Qura’n and Ahadith. jiitm. 2012; 3 (3) :311-318
URL: http://jiitm.ir/article-1-154-fa.html

میرزایی علی، قوامی زاده مهدی. تعیین فعالیّت ضد اکسیدانی پنج نوع میوه ذکر شده در قرآن مجید و احادیث. مجله طب سنتي اسلام وايران. 1391; 3 (3) :311-318

URL: http://jiitm.ir/article-1-154-fa.html



دوره 3، شماره 3 - ( `پاييز 1391 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله طب سنتی اسلام و ایران Journal of Islamic and Iranian Traditional Medicine
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 32 queries by YEKTAWEB 3991