Journal of Islamic and Iranian Traditional Medicine
مجله طب سنتي اسلام وايران
jiitm
Medical Sciences
http://jiitm.ir
1
admin
2008-8574
fa
jalali
1395
6
1
gregorian
2016
9
1
7
2
online
1
fulltext
fa
بررسی نقش کمیت غذا در درمان انواع بیماریها
The Role of the Quantity of Food in the Treatment of Various Diseases
تخصصي
Special
اصيل پژوهشي
Origianal Research
<p dir="RTL" style="text-align: justify;"><span style="font-family:Tahoma;"><span style="font-size:14px;"><strong>سابقه و هدف:</strong> درمان بیماران یکی از بخش های مهم در سیستم سلامت هر کشوری است که با هزینه های گزاف و هدر رفت امکانات، منابع مالی و انسانی فراوانی همراه است. در طب مدرن امروزی، توجه چندانی به امر تغذیه در درمان بیماری ها وجود ندارد. در حالی که در طب سنتی، سرفصل درمان با تدبیر و تغذیه و ارائه راهکارهای تغذیه ای می باشد.</span></span></p>
<p dir="RTL" style="text-align: justify;"><span style="font-family:Tahoma;"><span style="font-size:14px;"><strong>مواد و روشها:</strong> این مطالعه یک کار کتابخانه ای جهت بررسی اصول درمانی بر اساس تغذیه و بالخصوص اثر کمیت غذا در درمان، در کتب معتبر طب سنتی ایران شامل قانون، منافع الاغذیه و دفع مضارها، مفرح القلوب ، المرشد و تحفه حکیم مومن می باشد که پس از بررسی متون، مطالب مرتبط با غذا و درمان و کمیت غذا و مختصری هم کیفیت غذا انتخاب گردیده و با بخش هایی از طب مدرن تطبیق داده شده است.</span></span></p>
<p dir="RTL" style="text-align: justify;"><span style="font-family:Tahoma;"><span style="font-size:14px;"><strong>یافتهها:</strong> در طب سنتی ایران، یکی از سه اصل مهم درمان، تدبیر و تغذیه می باشد که در مورد تغذیه ما با قوانین مهمی بر خورد می کنیم که نقش اساسی در درمان بیماران بازی می کنند از جمله آن اثر کمیت غذا، اثر کیفیت غذا و اثر این دو با هم که در انواع مواد غذایی و قدرت و قوت غذاها و سرعت هضم و سرعت نفود و مواد تولیدی حاصل از متابولیسم غذاها نمود می یابد.</span></span></p>
<table cellpadding="0" cellspacing="0" width="100%">
<tbody>
<tr>
<td>
<div>
<p dir="RTL" style="text-align: justify;"><span style="font-family:Tahoma;"><span style="font-size:14px;"><strong><span dir="RTL"> نتیجهگیری:</span></strong><span dir="RTL"> قوانین حاکم بر انتخاب نوع غذا و مقدار غذا و اثرات آن در درمان بیماران به طور دقیق در منابع طب سنتی ایران ذکر شده است که در مورد قانون کمیت غذا ، اصول پرهیز غذایی (منع)، محدودیت غذایی (تقلیل)، تعدیل غذا و اضافه کردن غذا قابل بررسی و مداقه کامل است. اگرچه در طب امروزی نیز این مسئله مورد توجه قرار گرفته است و مقالات متعددی در این زمینه وجود دارد ولی متاسفانه در کشور ما چندان به این مسئله توجه نمی شود و حتی در طب مدرن نیز جزء اصول درمان قرار ندارد. با امید به اینکه این مقاله که خود راهکارهای طب سنتی و تحقیقات جدید و ارتباط بین اینهاست، بتواند راههای بهتر و کم هزینه تری برای درمان بیماران</span><span dir="RTL"> فراهم کند و افق های وسیع تری را بگشاید.</span></span></span></p>
<div style="text-align: justify;"><p></p></div>
</div>
</td>
</tr>
</tbody>
</table>
<div>
<p><strong>Background and Purpose:</strong> Treatment of patients is one of the most important parts of the health system of any country that has an enormous cost. In modern medicine, there is not enough attention to nutrition while in traditional medicine, treatment's topic is hygiene and nutrition</p>
<p><strong>Methods and Materials:</strong> This lecture is a Library's study for finding of the principles of treatment that based on nutrition, particularly Iranian Traditional Medicine Books like Al-Qanun fi tibb, Manafe Alaghzyeh va Dafe Mazarreha, Mofarrah Algholub, Almorshed, Tohfeh Hakim moemen. After Search in this texts, we selected subjects are connected with Food, treatment, Quantity of Food and a Brief about Quality of Food and Reconciled with parts of modern medicine<span dir="RTL">.</span></p>
<p><strong>Results:</strong> In traditional medicine, one of the three major treatment's strategy is Hygiene and Nutrition and About Nutrition, There Are Important Rules that Play basic Role in Treatment Including the Effect of food quantity, the quality of the food and the effect of the two together in foods and Speed digestion of food and the strength and speed of penetration and Products of Metabolism of Food.</p>
<p><strong>Conclusion:</strong> the rules for selecting of food and its effects in the treatment Are listed in traditional medicine Texts That About the quantity of food law, principles regimen (prohibition-Fasting), dietary restriction (reduction), modification of food and add the Food is worth investigating. In the hope that this article, which measures the relationship between traditional Medicine and new researches, can Provide better and less expensive ways to treat patients and open wider horizons</p>
<p></p></div>
غذا, درمان, کمیت غذا, پرهیز غذایی(Fasting), محدودیت غذایی (تقلیل), رژیم های کم کالری , رژیم گیاه خواری
Food, Treatment, Quantity of food, Fasting, Food Restriction, Vegetarian diet
183
189
http://jiitm.ir/browse.php?a_code=A-10-1-327&slc_lang=fa&sid=1
R.
Mirheidary
رضا
میر حیدری
: Reza56salam@yahoo.com
100319475328460012123
100319475328460012123
Yes
M.
Nasery
محسن
ناصری
100319475328460012124
100319475328460012124
No
M.
Ansaripoor
محمد
انصاری پور
100319475328460012125
100319475328460012125
No