:: جلد 7 - ويژه نامه زمستان ::
جلد 7 - ويژه نامه زمستان صفحات 6-1 برگشت به فهرست نسخه ها
آویشن
چکیده:   (3938 مشاهده)

سابقه و هدف: آویشن گیاهی متعلق به خانواده نعنا است که با نام‌های مختلفی نظیر "صَعتر"، "آبشَن" و "کَهلیک اوتی" در طب سنتی ایران شناخته شده است. در طب سنتی ایران از سه نوع آویشن تحت عنوان "برّی"، "بستانی" و "جبلی" نام برده شده است. در این مقاله سعی شده تا نام‌های علمی این سه نوع آویشن با توجه به مشخصاتی که در کتب طب سنتی برای آن‌ها ذکر شده تعیین و نام‌های فارسی مناسبی برای آن‌ها پیشنهاد شود.
نتیجه این که مشخصات نوع برّی با دو گونه از جنس Thymus شامل T. daenensis و T. pubescens، مشخصات نوع بستانی با T. kotschyanus و مشخصات جبلی با Zataria multiflora تطابق دارد. نام‌های پیشنهادی برای گونه‌های مذکور عبارتند از: آویشن دنایی برای T. daenensis، آویشن کرکدار برای T. pubescens ، آزُربِه برای T. kotschyanus و آویشن شیرازی برای Zataria multiflora..

واژه‌های کلیدی: آویشن، کَهلیک اوتی، آبشَن، آویشن دنایی، آویشن کرکدار، آویشن آزربِه، آویشن شیرازی.
متن کامل [PDF 321 kb]   (3653 دریافت)    
نوع مطالعه: مروري | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1395/12/4 | پذیرش: 1395/12/4


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 7 - ويژه نامه زمستان برگشت به فهرست نسخه ها