:: دوره 7، شماره 2 - ( تابستان 1395 ) ::
جلد 7 شماره 2 صفحات 231-221 برگشت به فهرست نسخه ها
مطالعه اتنوبوتانی گیاهان دارویی شهرستان فسا
مریم رمضانیان* ، امیر عباس مینایی فر
چکیده:   (7738 مشاهده)

سابقه و هدف: شهرستان فسا به دلیل داشتن اقلیمهای متنوع، از نظر تنوع زیستی و گونههای گیاهی منطقهای حائز اهمیت است.هدف این مطالعه، شناسایی گیاهان دارویی شهرستان با استفاده از دانش و تجربه بومیان و همچنین معرفی خواص و ویژگیهای ناشناخته این گیاهان است.

مواد و روش‌ها:تحقیق به روش توصیفی انجام گرفت. گونههای دارویی و معطر، گیاهان جمعآوری شده پس از انتقال به هر باریوم با استفاده از فلورهای مختلف مورد شناسایی قرار گرفتند، سپس با استفاده از اطلاعات محلی حاصل از مصاحبه مستقیم ، به ثبت مشخصات دارویی آنها اقدام شد.

یافته‌ها: تعداد ۱۰۸ گونه دارویی معلق به ۳۸ خانواده و۹۷ جنس در منطقه شناسایی شد. بیشترین تعداد گونه به ترتیب مربوط به خانواده کاسنی (Asteraceae) با ۱۳ گونه، خانواده نعنائیان(Lamiaceae) با ۱۲ گونه، خانواده بقولات (Fabaceae) با ۸ گونه، خانواده رز(Rosaceae) و چتریان(Apiaceae)  با ۷گونه می‏باشند.

بحث و نتیجه‌گیری: با توجه به تعداد گونههای دارویی در این منطقه، این اکوسیستم مرتعی میتواند به عنوان یک رویشگاه طبیعی محلی برای آموزش اصولی بهرهبرداری از منابع طبیعی به خصوص، برداشت گیاهان دارویی باشد.

واژه‌های کلیدی: اتنوبوتانی، گیاهان دارویی، کاربرد سنتی، دانش و تجربه بومی، شهرستان فسا.
متن کامل [PDF 3223 kb]   (3361 دریافت)    
نوع مطالعه: اصيل پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1394/5/11 | پذیرش: 1395/4/25


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 7، شماره 2 - ( تابستان 1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها