:: دوره 6، شماره 3 - ( پاييز 1394 ) ::
جلد 6 شماره 3 صفحات 267-257 برگشت به فهرست نسخه ها
خرفه؛ غذای برتر آینده
سیده زهرا حسینی* ، بیت الله علیپور ، زهرا محبی
چکیده:   (6983 مشاهده)

سابقه و هدف: خرفه با نام علمی Portulaca Oleracea، در مناطق مختلف دنیا رشد می‌کند. عوامل مختلفی سبب شده تا در بسیاری از مقالات از خرفه به‌عنوان غذای برتر آینده نام برده شود. هدف از این مطالعه، مرور ارزش غذایی و اثرات درمانی گیاه خرفه بود.

مواد و روش‌ها: در این مطالعه مروری، به دنبال جستجوی کلید‌واژه‌های Purslane و Portulaca Oleracea در پایگاه‌های اطلاعات علمی SID ،PubMed و Google Scholar طی سال‌های ۲۰۱۴ - ۱۹۸۷ نتایجی حاصل شد و مورد بحث قرار گرفت.

یافته‌ها: خرفه به‌دلیل وجود ترکیبات مغذی مختلف مثل انواع ویتامین‌ها، مواد معدنی، اسیدهای چرب ضروری، آنتی‌اکسیدان‌هایی همچون فلاونوئیدها، گلوتاتیون و بتاکاروتن به‌عنوان اکسیر جهانی شناخته می‌شود. به‌علاوه، وجود این ترکیبات، آن را به گیاهی پرکاربرد در پیشگیری و درمان انواع مختلف بیماری‌ها هم در طب سنتی و هم در طب مدرن تبدیل کرده و آن را جزئی از برنامه و صنعت غذایی بسیاری از کشورها قرار داده است.

نتیجه‌گیری: باتوجه به مطالعات انجام شده به‌نظر می‌رسد خرفه می‌تواند به‌عنوان یکی از مواد غذایی مهم برای آینده در نظر گرفته شود و جزئی از برنامه غذایی همه گروه‌های سنی، مورد استفاده قرار گیرد.

واژه‌های کلیدی: خرفه، اسیدهای چرب امگا 3، آنتی اکسیدان
متن کامل [PDF 369 kb]   (6595 دریافت)    
نوع مطالعه: مروري | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1394/11/25 | پذیرش: 1394/11/25


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 6، شماره 3 - ( پاييز 1394 ) برگشت به فهرست نسخه ها