:: دوره 6، شماره 3 - ( پاييز 1394 ) ::
جلد 6 شماره 3 صفحات 248-241 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی عوامل مؤثر بر رضایتمندی بیماران از طب سنتی در شهر کرمان سال 1393
سوده مقصودی* ، فرزانه توکلیان
چکیده:   (5839 مشاهده)

سابقه و هدف: در طب سنتی، پزشک برای پیشگیری، تشخیص یا درمان بیماری­‌های جسمی و روانی از گیاهان دارویی یا حیواناتی مثل زالو و برخی اوقات اعمالی مانند حجامت برای پیشبرد مقاصد خود استفاده می­‌کند. بنا به دلایلی این نوع طب در سال­‌های اخیر مورد استقبال زیادی در ایران و به‌خصوص در شهر کرمان قرار گرفته است، لذا به منظور تعیین عوامل و رضایتمندی افراد از این شیوۀ درمانی هدف اصلی این پژوهش است.

مواد و روش‌ها: تحقیق به روش توصیفی انجام گرفته است. تعداد ۳۰۰ نفر از مراجعه­‌کنندگان زن و مرد به مراکز ارائه­‌دهندۀ خدمات طب سنتی در شهر کرمان بر اساس نمونه­‌گیری به روش مراجعه مستمر انجام گرفته است. میزان رضایتمندی با تعداد ۸  شاخص مثل رابطه پزشک با بیمار، هزینه و ... در سه سطح کم، متوسط و زیاد بررسی و ثبت شده است. نقش سن و نحوه آشنایی با طب سنتی و .... با میزان رضایتمندی با آمار توصیفی ارائه شده است.

یافته‌ها: یافته­‌های تحقیق نشان می‌­دهد که  میزان رضایت در (۷۸درصد) بالا و مناسب  بوده و بین (میزان تحصیلات، آگاهی، نگرش و علاقه‌مندی، رابطۀ پزشک و بیمار، برخورد پرسنل، هزینۀ درمان، اثربخشی) با متغیر وابسته (میزان رضایتمندی) رابطه­‌ی معناداری وجود دارد. ۵%> p

نتیجه‌گیری: به نظر می‌رسد که میزان رضایتمندی مردم کرمان از طب سنتی خوب و بالا است و عملکرد پرسنل بیشترین ارتباط و نگرش منفی بیماران کمترین ارتباط را با رضایت بیماران از این شیوه درمانی داشت، لذا پیشنهاد می‌شود جهت افزایش این رضایت به این بخش‌ها توجه بیشتری مبذول شود.

واژه‌های کلیدی: رضایتمندی، طب سنتی، کرمان
متن کامل [PDF 315 kb]   (2211 دریافت)    
نوع مطالعه: اصيل پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1394/11/25 | پذیرش: 1394/11/25


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 6، شماره 3 - ( پاييز 1394 ) برگشت به فهرست نسخه ها