[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 5، شماره 3 - ( پاييز 1393 ) ::
جلد 5 شماره 3 صفحات 262-256 برگشت به فهرست نسخه ها
اصول خوردن و آشامیدن در ماه مبارک رمضان از دیدگاه طب سنتی ایران
رضا ایلخانی* ، علی رستمی
چکیده:   (8998 مشاهده)

سابقه و هدف: خداوند در ماه مبارک رمضان روزه را واجب کرده است. در این ماه، زمان خوردن و آشامیدن محدود به سحر و افطار است. درواقع یکی از فلسفه‏های روزه، حفظ سلامتی است، اما مشاهده می‌‏شود سلامتی بعضی افراد در ایام روزه‏داری دچار اختلال می‏شود. هدف این مطالعه، استخراج اصول خوردن و آشامیدن در ماه مبارک رمضان است، تا افراد بیشتری بتوانند از این فریضه بهره‌مند شوند.
مواد و روش‌ها: این بررسی یک مطالعه کیفی است که مطالب ابتدا تجزیه و تحلیل و سپس دسته‌‏بندی شده‌‏است و منابع تحقیق در برخی از کتب معتبر طب سنتی ذکر شده است.
یافته‌ها: یافته‌های حاصل عبارتست از نه اصل، که به شرح زیر است: هم‌زمانی افطار و شام؛ نوشیدن مایعات، یک الی دو ساعت پس از شام؛ خوردن میوه‌جات، شب قبل از خواب؛ الزام به خوردن سحری، نوشیدن مایعات کافی قبل از سحری (نه پس از آن)؛ پرهیز از تنوع غذایی در افطار و سحر؛ پرهیز از هم‌‏زمانی خوردن برخی از خوراکی‌ها؛ پیشگیری از یبوست و پرهیز از خوابیدن بین اذان صبح تا طلوع آفتاب.
نتیجه‌گیری: روزه، عبادتی است که فواید جسمانی هم به دنبال دارد. برای بهره‌مندی از این فواید، لازم است در خوردن و آشامیدن اصولی را رعایت کرد. عدم رعایت این اصول، نه‌تنها باعث کاهش یا عدم بهره‏‌مندی از این فواید می‏‌شود، بلکه می‌‏تواند باعث بیماری شده و توفیق روزه‌داری را از انسان سلب کند.

واژه‌های کلیدی: روزه، طب سنتی، تغذیه، ماه رمضان
متن کامل [PDF 276 kb]   (12320 دریافت)    
نوع مطالعه: اصيل پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1393/11/21 | پذیرش: 1393/11/21
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ilkhani R, Rostami A. Principles of eating and drinking during Ramadan from the perspective of Iranian traditional medicine. jiitm 2014; 5 (3) :256-262
URL: http://jiitm.ir/article-1-438-fa.html

ایلخانی رضا، رستمی علی. اصول خوردن و آشامیدن در ماه مبارک رمضان از دیدگاه طب سنتی ایران. مجله طب سنتي اسلام وايران. 1393; 5 (3) :256-262

URL: http://jiitm.ir/article-1-438-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 5، شماره 3 - ( پاييز 1393 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله طب سنتی اسلام و ایران Journal of Islamic and Iranian Traditional Medicine

Creative Commons License
This Journal is licensed under a Attribution-NonCommercial 4.0 International License

Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4645