:: دوره 5، شماره 3 - ( پاييز 1393 ) ::
جلد 5 شماره 3 صفحات 217-212 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی تاثیر عصاره جوانه گندم بر شدت دیسمنوره اولیه؛ یک کارآزمایی بالینی 3 سو کور
مریم عطااللهی ، صدیقه امیر علی اکبری* ، فراز مجاب ، حمید علوی مجد
چکیده:   (7019 مشاهده)

سابقه و هدف: دیسمنوره اولیه یکی از شایع‌ترین اختلالات در زنان است که سبب اختلال در کار و غیبت از مدرسه می‌شود. باتوجه به شیوع بالای دیسمنوره اولیه و پیامدهای نامطلوب آن بر کیفیت زندگی و باتوجه به خاصیت ضدالتهابی جوانه گندم، این پژوهش با هدف تعیین تأثیر عصاره جوانه گندم بر دیسمنوره اولیه انجام شد.
مواد و روش‌ها: پژوهش حاضر به روش کارآزمایی بالینی سه سوکور شاهددار بر روی ۹۰ نفر از زنان شاغل در بیمارستان‌های دانشگاه علوم پزشکی همدان انجام شد. نمونه‌ها به دو گروه ۴۵ نفری تقسیم شدند و سپس به‌مدت دو ماه متوالی کپسول ۴۰۰ میلی‌گرمی عصارۀ جوانه گندم و یا دارونما به‌صورت سه بار در روز، از روز ۱۶ سیکل قاعدگی تا روز پنجم قاعدگی استفاده شد. شدت علائم در دو گروه با استفاده از آزمون فریدمن و بین دو گروه با استفاده از آزمون من ویتنی مورد تجزیه ‌و تحلیل آماری قرار گرفت.
یافته‌ها:
پس از مداخله، شدت دیسمنوره اولیه در هر دو گروه کاهش یافت که این کاهش به‌طور چشمگیری در گروه عصاره جوانه گندم بیشتر  بود (۰/۰۰۱> p).
نتیجه‌گیری: نتایج پژوهش حاضر بیانگر تأثیر مثبت عصاره جوانه گندم بر دیسمنوره اولیه است و به‌نظر می‌رسد می‌توان از عصاره جوانه گندم برای کاهش دیسمنوره اولیه استفاده کرد.

واژه‌های کلیدی: دیسمنوره اولیه، طب مکمل، جوانه گندم
متن کامل [PDF 266 kb]   (2449 دریافت)    
نوع مطالعه: اصيل پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1393/11/21 | پذیرش: 1393/11/21


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 5، شماره 3 - ( پاييز 1393 ) برگشت به فهرست نسخه ها