:: دوره 5، شماره 3 - ( پاييز 1393 ) ::
جلد 5 شماره 3 صفحات 226-218 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر مصرف گیاه بادرنجبویه بر قند ناشتا، کلسترول و تری‌گلیسیرید بیماران با چربی خون بالا
پریسا جندقی ، مصطفی نوروزی* ، رزا زاوشی ، محسن ناصری ، عباس هاشمی‌نژاد ، محمود علیپور
چکیده:   (9647 مشاهده)

سابقه و هدف: امروزه استفاده از گیاهان دارویی در درمان بیماری‌ها مورد توجه محققان قرار گرفته است. این مطالعه به‌منظور تعیین اثر مصرف گیاه بادرنجبویه بر شاخص‌های قند ناشتا، کلسترول و تری‌گلیسیرید طراحی و انجام شده است.
 مواد و روش‌ها: در این مطالعه کارآزمایی بالینی دو سو کور ۵۸ نفر زن و مرد سالم با کلسترول بالا مورد مطالعه قرار گرفتند و به‌طور تصادفی به دو گروه مداخله و دارونما تقسیم‌بندی شدند. گروه مداخله روزانه شش عدد کپسول (نیم گرم پودر گیاه بادرنجبویه در هر کپسول) و گروه دارونما روزانه شش عدد کپسول (نیم گرم نشاسته ذرت در هر کپسول) را به‌مدت دو ماه دریافت کردند. غلظت سرمی قند ناشتا، کلسترول و تری‌گلیسیرید قبل و بعد از مداخله اندازه‌گیری شد.
یافته‌ها: سطح کلسترول در هر دو گروه به‌طور معنی‌داری کاهش یافت، اما در گروه مداخله این کاهش با قدرت بیشتری (P=۰.۰۰۰) نسبت به گروه  دارونما (۰.۰۳=P) صورت گرفت. میانگین قند ناشتا نیز در هر دو گروه به‌طور معنی‌داری (P= ۰.۰۰۵) کاهش یافت. به هر حال بین دو گروه تفاوت معنی‌داری بعد از مداخله مشاهده نشد. به‌علاوه اختلاف معنی‌داری در سطح تری‌گلیسیرید در دو گروه مشاهده نشد.
بحث و نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه نشان داد پودر گیاه بادرنجبویه بر شاخص‌های قند ناشتا، کلسترول و تری‌گلیسیرید تأثیر معنی‌داری نداشت.

واژه‌های کلیدی: بادرنجبویه، قند ناشتا، کلسترول، تری گلیسیرید
متن کامل [PDF 289 kb]   (2801 دریافت)    
نوع مطالعه: اصيل پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1393/11/21 | پذیرش: 1393/11/21


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 5، شماره 3 - ( پاييز 1393 ) برگشت به فهرست نسخه ها