:: دوره 4، شماره 4 - ( زمستان 1392 ) ::
جلد 4 شماره 4 صفحات 321-315 برگشت به فهرست نسخه ها
مروری بر مهمترین علائم بیماری‌های اصلی (خاص) طحال
سعیده یارجو* ، اسماعیل ناظم ، امیر حسین امامی ، امید صادقپور
چکیده:   (35111 مشاهده)

سابقه و هدف: از دیدگاه طب سنتی ایران طحال جایگاه سودا است و با ایجاد اعتدال این خلط موجب استحکام بنیاد بدن و سختی اندام‌ها و صبوری افراد است. بنابراین به نظر می‌رسد که بررسی علایم بیماری‌های خاص طحال بتواند در روشن شدن نقش این ارگان در بیماری‌های متعدد مفید باشد.
مواد و روش‌ها: در این مطالعه بیماری‌های مختص به عضو طحال در تعداد ۱۰ عدد از کتب اصلی معالجات طب سنتی ایران دسته‌بندی و هر کدام از علائم مربوط به آن‌ها مورد بررسی قرار گرفت.
یافته‌ها: تعداد ۱۱۹ علامت شامل علائم عمومی مانند رنگ بدن، علائم گوارشی مانند تهوع، نبض، بررسی ادرار، علائم مربوط به اعراض نفسانی و ... یافت شد. از بین علائم فوق ۲۱ عدد در نوع بیماری خاص خود، دارای تواتر بیشتری در کتب بودند و از بین آن‌ها علائمی چون اسهال، بی‌اشتهایی، و نفخ دارای بیشترین تکرار هستند.
بحث و نتیجه‌گیری: پژوهشگر با توجه به علائم پرتواتر در هر بیماری می‌تواند به علائم با اولویت بیشتر در هر بیماری بر اساس نظر اطبای طب سنتی پی ببرد. به‌نظر می‌رسد طحال به عنوان عضو موثر سیستم ایمنی بدن و نیز عامل حذف سلول‌های فرسوده خونی، همچنین به عنوان یک عضو موثر بر فعالیت اعضای اصلی مانند کبد و معده و روده و... دارای اهمیت بسزایی در بسیاری از بیماری‌های اعضای فوق و نیز مواردی چون بحران‌ها، تغییر رنگ پوست، اختلالات اشتها، بی‌خوابی‌ها و ... باشد که در این صورت توجه به علائم این عضو در تشخیص و درمان بیماری‌های فوق کمک کننده است.

واژه‌های کلیدی: طحال، طب سنتی ایران، اسهال، بی‌اشتهایی
متن کامل [PDF 296 kb]   (47396 دریافت)    
نوع مطالعه: اصيل پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1391/7/4 | پذیرش: 1391/9/25


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 4، شماره 4 - ( زمستان 1392 ) برگشت به فهرست نسخه ها