:: دوره 10، شماره 3 - ( پاييز 1398 ) ::
جلد 10 شماره 3 صفحات 268-261 برگشت به فهرست نسخه ها
ارائۀ مدل واحدهای کوچک تولید فرآورده های طب سنتی ایرانی
سارا باقری ، عبدالعلی محقق زاده ، پرمیس بدر*
چکیده:   (3031 مشاهده)
سابقه و هدف: در سال ۱۳۸۶ به موازات راه‌اندازی رشته Ph.D طب سنتی، نخستین سلامتکده‌های طب ایرانی تأسیس شد. به‌دلیل ضرورت تأمین داروهای تجویزشده و امنیت دارویی بیماران، داروخانه‌های وابسته به سلامتکده‌ها کار خود را آغاز کردند. آگاهی روزافزون مردم، پیش‌بینی افزایش تعداد سلامتکده‌ها، ترویج وسیع طب ایرانی و از سوی دیگر محدودیت تعداد فارغ‌التحصیلان داروسازی سنتی، لزوم برنامه‌ریزی در رابطه با تأمین گسترده فرآورده‌های طب ایرانی را نشان می‌دهد.
مواد و روش‌ها: در این مطالعه، با جست‏‌وجوی کلیدواژه‌هایenterprise  Micro- و Small & Medium pharmaceutical enterprise  استخراج و بررسی شد، سپس دستورالعمل‌های واحدهای تولیدی کوچک داروسازی و آزمون‌های ضروری فرآورده‌های جالینوسی در سطح دنیا از پایگاه‌های اینترنتیSID, PubMed, Science Direct, Google Scholar  تا دسامبر ۲۰۱۹ به‌علاوۀ قوانین وزارت بهداشت کشور، سازمان غذا و دارو و سازمان جهانی بهداشت گردآوری و پیشنهادات مرتبط با ویژگی‌های یک واحد تولیدی کوچک از طریق مصاحبه با متخصصان داروسازی سنتی جمع‌آوری شد.
یافته‌ها: مدل پیشنهادی این مطالعه، شرکت خرد و کوچک است که مطابق قانون تجارت جمهوری اسلامی ایران با رویکرد دانش‌بنیان و از نوع مسئولیت محدود و سهامی خاص فرآورده‌های طبیعی تولید می‌کند.
با فعالیت شرکت‌های خرد یا کوچک در حوزه ساخت فرآورده‌های طبیعی، ارائه محصولات غیراستاندارد توسط عطاری‌ها و هزینه‌ها کاهش می‌یابد و اشتغال‌زایی را به‌دنبال خواهد داشت. لذا ضروری است سیاست‌گذاری نوین بر مبنای آموزش مهارت‌های تولید و کارآفرینی صورت پذیرد.
واژه‌های کلیدی: داروسازی سنتی، شرکت‌های خرد و کوچک، کارآفرینی
متن کامل [PDF 160 kb]   (1366 دریافت)    
نوع مطالعه: مروري | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1398/10/9 | پذیرش: 1398/11/15


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 10، شماره 3 - ( پاييز 1398 ) برگشت به فهرست نسخه ها