:: دوره 2، شماره 4 - ( زمستان 1390 ) ::
جلد 2 شماره 4 صفحات 314-303 برگشت به فهرست نسخه ها
دستگاه گوارش از دیدگاه مکتب طب سنّتی ایران
محمود بابائیان ، مهدی برهانی ، محمد رضا حاجی حیدری ، احمد رضا شریفی علون آبادی ، مهدی الصاق ، مریم یاوری ، محمد مظاهری ، محمد علی کمالی ، مجید آویژگان ، پیمان ادیبی*
چکیده:   (32009 مشاهده)
مکتب طب سنّتی ایران دارای مبانی قوی استدلالی می‌باشد که با کمک گرفتن از تجربه و قیاس و بر اساس عملکرد طبیعت بدن در جهت درک و توضیح بسیاری از علایم و نشانه‌ها تلاش نموده است. دستگاه گوارش بخصوص معده در مکتب پزشکی ایرانی از اهمیّت ویژه‌ای برخوردار می‌باشد و دقّت در پیشگیری و درمان بیماری‌های معده در درمان بسیاری از بیماری‌های بدن همواره مورد توجه بوده است. در معاینه و بررسی بیماری‌های دستگاه گوارش، پزشک باید درک صحیحی از علم تشریح و ارتباط بین اندام‌ها داشته باشد. همچنین بر اساس مکتب پزشکی ایرانی، طبیب علاوه بر اطلاع صحیح از علم تشریح، برای درک صحیح بیماری‌ها و علایم آن می‌بایستی بر مبانی نظری طب بخصوص امور هفت گانه‌ی طبیعیّه تسلّط کامل داشته باشد تا بتواند با استفاده از آن توضیح منطقی برای ارتباط بین علایم بیماری برقرار نماید. بر اساس نظریه‌ی مکتب پزشکی ایرانی، امور منسوب به طبیعت بدن یا امور طبیعیّه شامل ارکان، مزاج، اخلاط، اعضاء، ارواح، قوا و افعال می‌باشند. مقایسه‌هایی مابین این مباحث در مکتب طب ایرانی و طب سنّتی چین نیز در مقاله ذکرشده است.
واژه‌های کلیدی: دستگاه گوارش، طب سنّتی ایران، پزشکی رایج، طب سنّتی چین
متن کامل [PDF 642 kb]   (14481 دریافت)    
نوع مطالعه: اصيل پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1390/3/29 | پذیرش: 1390/6/17


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 2، شماره 4 - ( زمستان 1390 ) برگشت به فهرست نسخه ها