@ARTICLE{Eilkhani, author = {Chaichi Raghimi, M. and Eilkhani, R. and Khadem, I. and Latifi, S. A. H. and }, title = {Eructation (Josha') in the perspective of Iranian Traditional Medicine}, volume = {8}, number = {1}, abstract ={سابقه و هدف: گاهی تعداد آروغ یا به اصطلاح «belching»، تا حدی زیاد است که موجب افت فعالیت‌های اجتماعی روزانه و کیفیت زندگی افراد می‌شود. با توجه به ناموفق بودن طب مدرن در شناسایی انواع و علل آروغ که منجر به شکست درمان آن در بسیاری از موارد شده است؛ لازم است از روش‌های طبی مکمل استفاده شود. به نظر می‌رسد ریشه‌یابی این واژه، انواع و اسباب آن در منابع طب سنتی بتواند در بالین به درمان آن کمک کند. مواد و روش‌ها: این مطالعه، یک پژوهش کتابخانه‌ای است که با جستجوی کلیدواژه «eructation» و «belching» در pubmed و فرهنگ لغات و یافتن معادل آن‌ یعنی «جشاء» و «آروغ» در متون اصلی طب سنتی ایران؛ از قرن سوم تا چهاردهم (شامل: الحاوی، کامل الصناعه الطبیه، قانون فی الطب، ذخیره خوارزمشاهی، طب اکبری و شرح الاسباب والعلامات) با استفاده از نرم افزار کتابخانه جامع طب نور انجام شده است. یافته‌ها: همه‌ی منابع فوق به سه ویژگی در تعریف جشاء اشاره کرده‌اند: جشاء از جنس باد است، در معده تولید می‌گردد و از راه دهان دفع می‌شود. جشاء به دو دسته طبیعی و ناطبیعی تقسیم بندی شده است. نوع غیر طبیعی جشاء بر اساس بو به انواع ترش، بدبو، با بوی غذا طبقه بندی می‌شود. اسباب جشاء دو نوع داخلی و خارجی دارد. بیماری‌های خود معده و بیماری سایر اعضای بدن مانند طحال، روده و مغز جزو اسباب داخلی به حساب می‌آیند. عوامل خارج از بدن انسان نیز به سبک زندگی، نوع غذا و نحوه خوردن آن مربوط می‌شود. نتیجه‌گیری: بررسی‌ها نشان می‌دهد که تعریف و مکانیسم «belching» شباهت زیادی به «جشاء» دارد. با وجود تدوین معیارهای رم چهار، هنوز در طبقه‌بندی و درمان آروغ کاستی‌هایی وجود دارد. بی‌توجهی به نقش بعضی عوامل ایجاد کننده و همچنین بوی آروغ از این موارد‌ند. به نظر می‌رسد با کمک گرفتن از دیدگاه طب سنتی بتوان سیر درمان را تا حد زیادی بهبود بخشید. }, URL = {http://jiitm.ir/article-1-847-fa.html}, eprint = {http://jiitm.ir/article-1-847-fa.pdf}, journal = {Journal of Islamic and Iranian Traditional Medicine }, doi = {}, year = {2017} }