%0 Journal Article %A Safari, M. A. %A Koushkie Jahromi, M. %A Khormai, F. %A Zar, ََA. S %T Prediction of dietary habits according type of Mizaj in non-athletic youth %J Journal of Islamic and Iranian Traditional Medicine %V 7 %N 4 %U http://jiitm.ir/article-1-778-fa.html %R %D 2017 %K Mizaj, dietary habits, non-athlete youth., %X سابقه و هدف: نتایج مطالعات علل متفاوتی مانند وضعیت اقتصادی- اجتماعی، میزان سواد، میزان آگاهی تغذیه­ای به عنوان عوامل اثر گزار بر عادات غذایی معرفی کرده‌اند. اما در این میان طبیعت یا مزاج فرد به عنوان یک عامل احتمالی مهم تاکنون مورد توجه قرار نگرفته است. بر اساس نظریات طب سنتی، مزاج فرد می‌تواند تعیین کننده خصوصیات جسمانی، روانی و عاطفی او باشد. از اینرو، هدف پژوهش حاضر پیش بینی عادات غذایی بر اساس گرمی و سردی مزاج در جوانان غیر ورزشکار می‌باشد. مواد و روش‌ها: در این مطالعه توصیفی- همبستگی که به صورت مقطعی در سال ۱۳۹۳ انجام شد. تعداد ۲۸۰ نفر از دانشجویان(شامل ۱۰۲ نفر پسر و ۱۷۸ نفر دختر) با روش تصادفی طبقه‌ای به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. برای تشخیص مزاج از پرسشنامه استاندارد مزاج و برای ارزیابی عادات غذایی از پرسشنامه اعتبار یابی شده محقق ساخت عادات غذایی استفاده شد. برای ارزیابی اطلاعات از تحلیل رگرسیون چند­گانه استفاده شد. یافته‌ها: گرمی و سردی پیش بینی کننده معنی داری برای نمره عادات غذایی بود (۰۰۸/۰=P) اما تری و خشکی مزاج از لحاظ آماری معنا­دار ارتباط معنی داری را نشان نداد. نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج تحقیق، افزایش نمره مزاج، پیش بینی کننده منفی عادات غذایی است. شاید بتوان توصیه­های غذایی را مبتنی بر نوع مزاج افراد تنظیم نمود ولی با توجه به عدم وجود تحقیقات کافی در این زمینه اظهار نظر و توصیه قطعی نیاز به تحقیقات بیشتری در این زمینه دارد. %> http://jiitm.ir/article-1-778-fa.pdf %P 431-437 %& 431 %! %9 Origianal Research %L A-10-1-351 %+ %G eng %@ 2008-8574 %[ 2017