:: دوره 9، شماره 2 - ( تابستان 1397 ) ::
جلد 9 شماره 2 صفحات 107-103 برگشت به فهرست نسخه ها
گزارش یک مورد درمان هایپوتیروئیدی(تیروئیدیت هاشیموتو) با طب ایرانی
حوریه محمدی کناری ، غلامرضا کردافشاری ، مریم مقیمی* ، مریم افشاری ، هانیه حسین پور ، طیبه صالحیان ، مائده قوتی ، زیبا طالبی
چکیده:   (44153 مشاهده)
سابقه و هدف: تیروئیدیت هاشیموتو یکی از علت‌های شایع هایپوتیروئیدی است که مهم ترین علائم آن عبارت‌اند از: خستگی، ضعف، احساس سرما، رنگ‌پریدگی، یبوست، ضعف حافظه، افزایش وزن و کاهش اشتها. یافته‌های آزمایشگاهی در این بیماری شامل افزایش TSH و آنتی‌بادی‌های ضد تیروگلوبین (Tg) و TPO است. درمان این بیماری در طب رایج با جایگزینی هورمون تیروئید (لووتیروکسین) امکان‌پذیر است. در این مقاله به معرفی یک مورد بیمار دچار تیروئیدیت هاشیموتو که با رویکرد طب ایرانی (بدون مصرف داروی معمول در طب رایج) تحت درمان قرار گرفت، پرداخته شده است.
شرح مورد: بیمار خانم ۳۶ ساله با تشخیص تیروئیدیت هاشیموتو تحت درمان با تدابیر اصلاح سبک زندگی، داروهای خوراکی، روغن‌مالی و زالودرمانی بر پایۀ آموزه‌های طب ایرانی قرار گرفت. در پیگیری‌های ماهانه علائم و نتایج آزمایشات به‌تدریج بهبود یافت و داروها پس از ۳ ماه به‌تدریج کاسته و قطع شد. در پیگیری یک ساله، بیمار علائمی از بیماری نداشته و نتایج آزمایشات رضایت‌بخش بوده است.
نتیجه‌گیری: به‌نظر می‌رسد که علائم تیروئیدیت هاشیموتو بسیار شبیه به علایم غلبۀ بلغم در طب ایرانی است. تدابیر طب ایرانی با اصلاح سبک زندگی، پاکسازی بدن از مواد زائد، تقویت هضم و خارج کردن مواد زاید به صورت موضعی، موفق به درمان تیروئیدیت هاشیموتو در این بیمار می‌شود، بدون اینکه از داروی لووتیروکسین طب رایج استفاده شده باشد.
واژه‌های کلیدی: هایپوتیروئیدی، تیروئیدیت هاشیموتو، طب ایرانی، غلبۀ بلغم.
متن کامل [PDF 106 kb]   (23651 دریافت)    
نوع مطالعه: اصيل پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1396/12/23 | پذیرش: 1397/4/16


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 9، شماره 2 - ( تابستان 1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها