:: دوره 8، شماره 3 - ( پاييز 1396 ) ::
جلد 8 شماره 3 صفحات 362-347 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی تاثیر گیاهان دارویی بر حافظه و یادگیری، یک مطالعه مروری
جواد شاهین‌فر ، حسین زراعتی* ، مریم قربان زاده ، فاطمه نسیمی ، سعید شجاعی
چکیده:   (5281 مشاهده)
سابقه و هدف: در شرایط زندگی صنعتی امروز که اختلالات حافظه با سرعت بیشتری در حال وقوع است، انسان به دنبال شناخت روش‌هایی است که از اختلالات مربوط به آن جلوگیری کرده و موجب تقویت حافظه شود. مطالعات نشان داده‌اند که داروهای زیادی از جمله گیاهان دارویی بر روی حافظه و یادگیری مؤثر هستند.
مواد و روش‌ها: در این مطالعه، مقالات از طریق جستجوی الکترونیکی با وارد کردن کلیدواژه‌های مورد نظر در بانک‌های اطلاعاتیIran medex, SID, Google Scholar, ScienceDirect, PubMed  از بازه زمانی تحت پوشش این بانک‌ها تا سال۲۰۱۵  به‌‏دست آمد. در نهایت مقالاتی که در بازه زمانی ۱۹۹۵ تا ۲۰۱۵ به بررسی اثرات گیاهان دارویی بر حافظه پرداخته بودند، مورد نقد و بررسی قرار گرفتند.
نتیجه‌گیری: به‌‏نظر می‌رسد که گیاهان بسیاری وجود دارند که دارای اثر بر روی حافظه می‌باشند که از جمله آن‌ها می‌توان به شاهدانه، انجیر، سیر کوهی، کنجد، وج، بوزیدان، خار مریم، علف چای، کندر، بادرنجبویه، خرما، زیتون، قره‏‌قاط سیاه، کنگر فرنگی، زعفران، کرفس کوهی، ماریتیغال، آب انگور قرمز، سویا، مرزنجوش اشاره کرد که موجب افزایش توانایی، تقویت و بهبود حافظه می‌شوند. نظر به اینکه حافظه در زندگی انسان‌ها از اهمیت بسیار بالایی برخودار بوده و در پیشرفت‌های علمی نقش بسیار مهمی دارد. همچنین این گیاهان باتوجه به اینکه دارای عوارض بسیار کم و یا فاقد عوارض می‌باشند؛ در صورت مؤثر بودن بتوانند جایگزین مناسبی برای داروهای شیمیایی باشند.
واژه‌های کلیدی: گیاهان دارویی، حافظه، یادگیری
متن کامل [PDF 295 kb]   (2665 دریافت)    
نوع مطالعه: مروري | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1394/11/19 | پذیرش: 1395/9/13


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 8، شماره 3 - ( پاييز 1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها