[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 6، شماره 3 - ( پاييز 1394 ) ::
جلد 6 شماره 3 صفحات 267-257 برگشت به فهرست نسخه ها
خرفه؛ غذای برتر آینده
سیده زهرا حسینی* ، بیت الله علیپور ، زهرا محبی
چکیده:   (6984 مشاهده)

سابقه و هدف: خرفه با نام علمی Portulaca Oleracea، در مناطق مختلف دنیا رشد می‌کند. عوامل مختلفی سبب شده تا در بسیاری از مقالات از خرفه به‌عنوان غذای برتر آینده نام برده شود. هدف از این مطالعه، مرور ارزش غذایی و اثرات درمانی گیاه خرفه بود.

مواد و روش‌ها: در این مطالعه مروری، به دنبال جستجوی کلید‌واژه‌های Purslane و Portulaca Oleracea در پایگاه‌های اطلاعات علمی SID ،PubMed و Google Scholar طی سال‌های ۲۰۱۴ - ۱۹۸۷ نتایجی حاصل شد و مورد بحث قرار گرفت.

یافته‌ها: خرفه به‌دلیل وجود ترکیبات مغذی مختلف مثل انواع ویتامین‌ها، مواد معدنی، اسیدهای چرب ضروری، آنتی‌اکسیدان‌هایی همچون فلاونوئیدها، گلوتاتیون و بتاکاروتن به‌عنوان اکسیر جهانی شناخته می‌شود. به‌علاوه، وجود این ترکیبات، آن را به گیاهی پرکاربرد در پیشگیری و درمان انواع مختلف بیماری‌ها هم در طب سنتی و هم در طب مدرن تبدیل کرده و آن را جزئی از برنامه و صنعت غذایی بسیاری از کشورها قرار داده است.

نتیجه‌گیری: باتوجه به مطالعات انجام شده به‌نظر می‌رسد خرفه می‌تواند به‌عنوان یکی از مواد غذایی مهم برای آینده در نظر گرفته شود و جزئی از برنامه غذایی همه گروه‌های سنی، مورد استفاده قرار گیرد.

واژه‌های کلیدی: خرفه، اسیدهای چرب امگا 3، آنتی اکسیدان
متن کامل [PDF 369 kb]   (6595 دریافت)    
نوع مطالعه: مروري | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1394/11/25 | پذیرش: 1394/11/25
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hosseini S, Alipour B, Mohebbi Z. Portulaca Oleracea; Power food of the future. jiitm 2015; 6 (3) :257-267
URL: http://jiitm.ir/article-1-615-fa.html

حسینی سیده زهرا، علیپور بیت الله، محبی زهرا. خرفه؛ غذای برتر آینده. مجله طب سنتي اسلام وايران. 1394; 6 (3) :257-267

URL: http://jiitm.ir/article-1-615-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 6، شماره 3 - ( پاييز 1394 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله طب سنتی اسلام و ایران Journal of Islamic and Iranian Traditional Medicine

Creative Commons License
This Journal is licensed under a Attribution-NonCommercial 4.0 International License

Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4645