:: دوره 6، شماره 2 - ( تابستان 1394 ) ::
جلد 6 شماره 2 صفحات 172-178 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی تأثیر ماهی و خیار بر روی آستانه تشنج در موش های آزمایشگاهی
فائقه بهاالدینی بیگی زرندی*، راضیه تقی زاده سروستانی، سرور اینانلو
چکیده:   (5535 مشاهده)

سابقه و هدف: خیار و گوشت ماهی و برخی غذاهای دیگر، در کتاب قانون ابن‌سینا به عنوان "غذای سرد" ذکر شده‌اند. "غذای سرد" غذایی است که سرمارسان است و در بدن احساس خنک بودن را القا می‌کند. ابن‌سینا پرهیز از خوردن “غذاهای سرد” در افراد صرعی را توصیه کرده‌است. در این تحقیق ما اثر خیار(cucumis sativus L.) و ماهی(strongylureleiura) را به عنوان دو "غذای سرد" بر آستانه تشنج در موش بررسی کردیم. مواد و روش‌ها: این مطالعه بر روی 23 موش نر سفید، با وزن 35-25 گرم و سن 40-30 روز، صورت گرفت. موش‌ها به صورت اتفاقی به سه گروه تقسیم شدند که به یک گروه عصاره هموژنیزه شده گوشت ماهی، یک گروه عصاره هموژنیزه شده خیار و یک گروه آب داده‌شد. همه این غذاها بوسیله گاواژ به میزان (1 cc/mice/day) به مدت سه روز به موش‌ها داده‌شد. روز سوم 15 دقیقه بعد از دادن غذا، موش‌ها به دستگاه الکتروشوک وصل شدند و آستانه تشنج آن‌ها اندازه‌گیری شد. میانگین آستانه تشنج تونیک‌کلونیک گروه‌ها با تست Post hoc dunnett مورد بررسی و مقایسه قرار گرفت. یافته‌ها: میانگین آستانه تشنج در موش‌هایی که خیار و ماهی خورده بودند نسبت به گروه کنترل کاهش یافت (ماهی mA21، خیارmA 32، گروه کنترل mA61). بحث و نتیجه‌گیری: ماهی و خیار با اختلاف معنی‌دار آماری، آستانه تشنج را در موشهایی که "غذای سرد" خورده بودند نسبت به گروهی که آب خورده بودند کاهش داد. بر این اساس، افراد صرعی باید در خوردن "غذای سرد" احتیاط کنند.

متن کامل [PDF 151 kb]   (1381 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: ۱۳۹۴/۳/۱۶ | پذیرش: ۱۳۹۴/۳/۱۶ | انتشار: ۱۳۹۴/۳/۱۶


XML   English Abstract   Print



دوره 6، شماره 2 - ( تابستان 1394 ) برگشت به فهرست نسخه ها