خوراک از مهمترین مولفههای سبک زندگی مردم هر سرزمین به حساب میآید که از عناصر مختلفی متاثر میشود. دین و پزشکی از مهمترین این عوامل به شمار میآمدهاند. دین زرتشت که به ویژه پس از رسمیت یافتن، نفوذ بسیاری در حوزههای مختلف زندگی ایرانیان یافت، وارد قلمرو طب و طبخوراک هم شد و مهمترین مولفهی شکلدهنده آن شد. انحصار آموزش پزشکی توسط نهاد دینی سبب شد بسیاری آموزههای پزشکی جنبه دینی یابد. توصیههای طب، در حیطهی خوراک شامل مباحث: انواع مواد غذایی، آداب سفره، تعداد وعدههای غذایی و ممنوعیتها، در دین زرتشتی تغییر قالب دادند. در این مقاله تلاش خواهد شد بر اساس منابع تاریخی و مذهبی به بررسی این حضور و تاثیر پرداخته شود.