[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
اخلاق انتشار::
بانک ها و نمایه نامه ها::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
سؤالات متداول::
::
شاپای الکترونیکی و چاپی

p-ISSN: 2008-8574

e-ISSN: 2981-2380

 
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 16، شماره 1 - ( بهار 1404 ) ::
جلد 16 شماره 1 صفحات 0-0 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی ترکیبات شیمیایی دود عنبرنسای حاصل از حیوان نر و مادۀ گونۀ ‌Equus asinus با استفاده از GC/MS و فعالیت آنتی‌اکسیدانی آن
محمد نورانی، قمر پودینه، مهدی عیاری*
چکیده:   (71 مشاهده)
سابقه و هدف: استفاده از دود مواد طبیعی، به‌ویژه در طب سنتی، در بیش از ۵۰ کشور جهان برای اهداف درمانی رایج است، اما ترکیبات شیمیایی و خواص زیستی بسیاری از این دودها هنوز به‌درستی شناسایی نشده‌اند. یکی از این نمونه‌ها دود دارویی عنبرنسا (سرگین گونۀ اهلی Equus asinus) است که به‌طور سنتی برای درمان بیماری‌های مختلف از آن استفاده می‌شود. هدف این مطالعه، شناسایی ترکیبات شیمیایی دود عنبرنسا حاصل از خرهای نر و ماده و بررسی ظرفیت آنتی‌اکسیدانی آن با استفاده از روش GC/MS بود.
مواد و روش‌‏ها: سرگین الاغ‌های نر و ماده (نابالغ و شیرده) در فصل بهار از منطقۀ مشگین‌شهر (استان اردبیل) جمع‌آوری و دود حاصل از سوزاندن آنها در متانول جذب و تغلیظ شد. پس از استخراج، نمونه‌ها برای آنالیز کروماتوگرافی تزریق شدند.
یافته‌‏ها: در مجموع، 53 ترکیب در شش نمونۀ مختلف با درصدهای شناسایی بالای 90 درصد، شناسایی شد. ترکیبات فنولی نظیر فنل، گایاکول، p-کروزول و o-کروزول ازجمله اجزای اصلی بودند. درصد فنول‌های کل در نمونه‌ها بین 37 درصد تا 60 درصد متغیر بود.
نتیجه‏‌گیری: نتایج نشان داد که دود عنبرنسا غلظت بالایی از ترکیبات فنلی و توان آنتی‌اکسیدانی قابل‌توجهی دارد که می‌تواند مبنایی برای کاربرد دارویی آن و انجام پژوهش‌های بیشتر را فراهم سازد.
واژه‌های کلیدی: آنتی‌‌اکسیدان‌ها، کروماتوگرافی گاز - طیف‌سنجی جرمی، گایاکول، دود
     
نوع مطالعه: اصيل پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1403/11/24 | پذیرش: 1404/3/6
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML     Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:


نورانی محمد، پودینه قمر، عیاری مهدی. بررسی ترکیبات شیمیایی دود عنبرنسای حاصل از حیوان نر و مادۀ گونۀ ‌Equus asinus با استفاده از GC/MS و فعالیت آنتی‌اکسیدانی آن. مجله طب سنتي اسلام وايران. 1404; 16 (1)

URL: http://jiitm.ir/article-1-1763-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 16، شماره 1 - ( بهار 1404 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله طب سنتی اسلام و ایران Journal of Islamic and Iranian Traditional Medicine

Creative Commons License
This Journal is licensed under a Attribution-NonCommercial 4.0 International License

Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 38 queries by YEKTAWEB 4714