:: دوره 3، شماره 4 - ( زمستان 1391 ) ::
جلد 3 شماره 4 صفحات 406-395 برگشت به فهرست نسخه ها
غمزدرمانی در پزشکی ایرانی و مقایسه آن با بازتاب درمانی
امیر محمد جلادت ، فاطمه عطار زاده ، کی نوش همایونی*
چکیده:   (17740 مشاهده)

غمز، واژه‌ای اختصاصی در طب ایرانی به معنای فشردن با انگشت است که با هدف درمان خاصی بر روی مناطقی از بدن اعمال می‌شود. امروزه به درمان از طریق اعمال فشار بر نقاط واقع در دست و پا، بازتاب‌ درمانی گفته می‌شود. بازتاب ‌درمانی با غمزدرمانی ایرانی شباهت‌هایی دارد که ناشی از مرتبط دانستن فشار به اعضا با عملکرد ارگان‌ها از طریق مسیرهایی مشابه است. 
این مسیر ارتباطی در پزشکی ایرانی تحت عنوان مسیر‌های محاذات شناخته شده است که در واقع سیر حرکت مواد در بدن را نشان می‌دهند. پزشک ایرانی با شناخت این مسیر و غمز درمانی که یکی از راه‌های انتقال مواد محسوب می‌شود، می‌تواند جریان آسیب را از سمت عضو آسیب دیده منحرف سازد و به رفع بیماری کمک کند.
شناخت مسیر ارتباطی اعضا و نظریه انتقال مواد در طب ایرانی ضمن این‌که زمینه استفاده از مکتوبات به جا مانده از مطالعات نسل اندر نسل حکمای ایرانی را فراهم می‌سازد، می‌تواند به رفع ابهاماتی که در زمینه بازتاب‌درمانی وجود دارند کمک کند، علاوه بر آن به تحقیقاتی که در این زمینه صورت می‌گیرند جهت می‌دهد.

واژه‌های کلیدی: غمز، مالیدن، پزشکی ایرانی، بازتاب‌درمانی
متن کامل [PDF 447 kb]   (10590 دریافت)    
نوع مطالعه: اصيل پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1391/7/2 | پذیرش: 1391/10/26


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 3، شماره 4 - ( زمستان 1391 ) برگشت به فهرست نسخه ها